Η “Πηνελόπη” ξεδίψασε την κρητική γη

Αξιοσημείωτες βροχοπτώσεις σε όλο το νησί

Στην ανατολική Κρήτη, η “Πηνελόπη” έκανε την εμφάνισή της, ουσιαστικά, από χθες το απόγευμα, με την ξαφνική μπόρα που ξέσπασε περίπου στις 17.30. Ωστόσο φαίνεται ότι όλη την εβδομάδα “έδινε” βροχοπτώσεις, πολύτιμες για τη διψασμένη κρητική γη.

Σύμφωνα με το μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα, το ρεκόρ της βροχόπτωσης κατεγράφη χθες στην Ασή Γωνιά, όπου έπεσαν 233 χιλιοστά βροχής, ενώ μόνο τη νύχτα στην περιοχή καταγράφηκαν 99 χιλιοστά.

Καλή ήταν η απόδοση των βροχών, όμως, και στο Ηράκλειο. Στο αεροδρόμιο τη νύχτα καταγράφηκαν 11 χιλιοστά βροχής, ενώ χθες από το απόγευμα έπεσαν 71 χιλιοστά. Στο σύνολό της η κακοκαιρία, από τη Δευτέρα, “έδωσε” 89 χιλιοστά βροχής.

7 χιλιοστά καταγράφηκαν τη νύχτα στις περιοχές πέριξ του Γαζίου, ενώ χθες τα στοιχεία έδειξαν 38 χιλιοστά. Στο σύνολό της η κακοκαιρία “έδωσε 50 χιλιοστά βροχής.

Συνολικά 50 χιλιοστά έχουν πέσει στο Αρκαλοχώρι όλη την εβδομάδα – 25 χιλιοστά σήμερα και 24 χθες.

Καλά είναι τα βροχομετρικά στοιχεία και στο Νότο του νομού Ηρακλείου, όπου συνολικά στις Μοίρες έπεσαν 45 χιλιοστά βροχής και στο Τυμπάκι 57.
Στο Λασίθι

Αν και χαμηλός ο σταθμός της Σητείας, απέδειξε ότι οι βροχοπτώσεις δεν … έκαναν διακρίσεις. 10 χιλιοστά καταγράφηκαν, τη νύχτα στη Σητεία, 16 είναι το σύνολο της εβδομάδας.

Στο Τζερμιάδων, τη νύχτα έπεσαν 76 χιλιοστά βροχής, ενώ συνολικά έχουν καταγραφεί 100 χιλιοστά. 15 χιλιοστά βροχής καταγράφηκαν στον Άγιο Νικόλαο και συνολικά όλη την εβδομάδα έφθασαν τα 20 χιλιοστά.