Πλήγμα για την Κρήτη: Ακυρώθηκε η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Βερολίνου, λόγω του κορωνοϊού

Την ακύρωση της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ), λόγω της έξαρσης του κοροναϊού Covid-19, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές της – Θα συμμετείχε αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Κρήτης


Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας αποφάσισαν την ακύρωση της Έκθεσης, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί από 4 έως 8 Μαρτίου.

Στην έκθεση θα συμμετείχε μεγάλη αντιπροσωπεία απο την Περιφέρεια Κρήτης η οποία επρόκειτο να αναχωρήσει την Καθαρή Δευτέρα.

“Πρόκειται για μια πολύ κακή εξέλιξη καθώς η ITB είναι το χρηματιστήριο του τουρισμού” είπε στο Flashnews.gr o Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον τομέα Τουρισμού  Κυριάκος Κώτσογλου.

Όπως ανέφερε στην ανιπροσωπεία της Κρήτης που θα πήγαινε στην Διεθνή Έκθεση του Βερολίνου θα συμμετείχαν πολλοί τουριστικοί φορείς της Κρήτης και είχαν ήδη κανονιστεί συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη και παράγοντες του τουρισμού με σκοπό την προώθηση της Κρήτης στην Γερμανική αγορά.

Λίγο νωρίτερα, οι τοπικές υγειονομικές αρχές είχαν αυστηροποιήσει τις προϋποθέσεις για συμμετοχή στην ΙΤΒ, ζητώντας από όλους τους συμμετέχοντες να αποδείξουν ότι δεν βρίσκονταν σε κάποια από τις χώρες όπου ο ιός βρίσκεται σε έξαρση και ότι δεν ήρθαν σε επαφή με κάποιον από αυτές τις περιοχές. Οι διοργανωτές δεν είναι σε θέση να εφαρμόσουν αυτούς τους όρους, επισημάινεται στην ανακοίνωση.

«Με 10.000 εκθέτες από περισσότερες από 180 χώρες η ΙΤΒ έχει τεράστια σημασία για την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία. Διαχειριζόμαστε πολύ σοβαρά την ευθύνη μας για την υγεία και την ασφάλεια των επισκεπτών, των εκθετών και των εργαζομένων.

Με βαριά καρδιά αντιμετωπίζουμε την ακύρωση της ΙΤΒ 2020, η οποία έχει καταστεί πλέον αναγκαία», δήλωσε πριν από λίγο ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας που διοργανώνει την έκθεση, Κρίστιαν Γκέκε.

Ο δε πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της διοργάνωσης, Βολφ-Ντίτερ Βολφ, τόνισε ότι στα 56 χρόνια της η ΙΤΒ δεν έχει αντιμετωπίσει κάποια συγκρίσιμη κατάσταση.

Δείτε εδω τις ανακοινώσεις για την ακύρωση της ITB

(Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ)