Πλακιωτάκης στο MEGA: Εάν χρειαστεί θα ληφθούν νέα μέτρα προστασίας στα πλοία

EUROKINISSI

Τις πολιτικές εξελίξεις, αλλά και τα ζητήματα προστασίας από τον κοροναϊό μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.


Τις πολιτικές εξελίξεις, αλλά και τα ζητήματα προστασίας από τον κοροναϊό στα πλοία μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και τους Ντίνο Σιωμόπουλο και Τζωρτζίνα Μαλλιαρόζη ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Μιλώντας για τα μέτρα προστασίας έναντι του κοροναϊού στα πλοία, ο υπουργός Ναυτιλίας προανήγγειλε έντονους ελέγχους από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος προκειμένου να διαπιστωθεί αν τηρούνται όσα προβλέπονται, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέα.

«Εάν κριθεί σκόπιμο, είμαστε έτοιμοι να αναπροσαρμόσουμε την πολιτική μας. Και να λάβουμε νέα μέτρα προστασίας στα πλοία. Πάντως στη μεγάλη τους πλειοψηφία τα μέτρα εφαρμόζονται μέχρι στιγμής. Βέβαια έχει μεγάλη σημασία και η ατομική ευθύνη» κατέληξε.

Παράλληλα, ο κ. Πλακιωτάκης χαρακτήρισε «ιστορική συμφωνία, εθνικής και στρατηγικής σημασίας την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, καθώς «ακυρώνει στην πράξη το τουρκολιβυκό μνημόνιο και κατοχυρώνει τα νόμιμα δικαιώματα της χώρας μας».

Αναφορικά με τις αντιδράσεις της Τουρκίας στην ελληνοαιγυπτιακή ΑΟΖ, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σημείωσε πως «η Τουρκία διαπιστώνει ότι τα επιχειρήματά της είναι έωλα». «Ελλάδα, Αίγυπτος και Ιταλία πριν λίγο καιρό λειτούργησαν με βάση το Διεθνές Δίκαιο, οριοθετώντας θαλάσσιες ζώνες. Όλα τα επιχειρήματά της Άγκυρας έπεσαν στο κενό» πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τη νέα τουρκική NAVTEX μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, τόνισε πως η Ελλάδα με ψυχραιμία και με αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα θα αντιμετωπίσει την κατάσταση. «Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας εάν κριθεί σκόπιμο» υπογράμμισε ο κ. Πλακιωτάκης.

Για την κριτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην συμφωνία μεταξύ Ελλάδας – Αιγύπτου για ΑΟΖ, είπε ότι «βρίσκεται σε δύσκολη θέση η σημερινή αντιπολίτευση. Βγάζει σπασμωδικές ανακοινώσεις τόσο για την ΑΟΖ όσο και για την διαχείριση του κοροναϊού». «Με μία λέξη χαρακτηρίζονται: Απελπισία» σημείωσε χαρακτηριστικά.