Πλαστικά Κρήτης: Δημιουργία νέας παραγωγικής μονάδας στην Κίνα – Το κόστος εκτιμάται σε 17,8 εκατομμύρια ευρώ

Σε επένδυση στην Κίνα για τη δημιουργία νέας παραγωγικής μονάδας που θα παράγει masterbatches (πρώτες ύλες για τη βιομηχανία πλαστικών) και ειδικά φύλλα θερμοκηπίων, προχώρησε η Πλαστικά Κρήτης.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η εισηγμένη, η ΑNHUI HITEC INDUSTRIES, νεοϊδρυθείσα κατά 100% θυγατρική της SHANGHAI HITEC PLASTICS στην οποία η Πλαστικά Κρήτης ελέγχει το 71,67% του κεφαλαίου, προχώρησε στην αγορά οικοπέδου 46,6 στρεμμάτων στη βιομηχανική περιοχή Hexian Jiangbei Wujiang New Area της επαρχίας Anhui, με σκοπό της δημιουργία νέας παραγωγικής μονάδας που θα παράγει masterbatches (πρώτες ύλες για τη βιομηχανία πλαστικών) και ειδικά φύλλα θερμοκηπίων.

Το κόστος της επένδυσης εκτιμάται σε 17,8 εκατομμύρια ευρώ και η έναρξη λειτουργίας της νέας μονάδας τοποθετείται στο δεύτερο 6μηνο του 2020.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι στη Ρωσία, ολοκληρώθηκε στις 9/1/2019 η συγχώνευση δι’ απορροφήσεως των κατά 100% θυγατρικών εταιριών GLOBAL COLORS LLC και MODERN PLANT LLC με σκοπό την εξοικονόμηση λειτουργικού κόστους.