Ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία σε δύο για την εξαφάνιση της Ε. Λυτινάκη

Ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του αδελφού και της μίας αδερφής, της άτυχης Ευαγγελίας Λυτινάκη, τα ίχνη της οποίας έχουν χαθεί από τον Ιανουάριο του 2018, ασκήθηκαν από τον εισαγγελέα Χανίων.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, ενώ η κατάσταση στα αστυνομικά χρονικά της χώρας ως μία από τις λίγες υποθέσεις στην Ελλάδα, όπως μεταξύ άλλων αυτή του Άλεξ από την Βέροια, καθώς δύο γυναικών από την Βουλγαρία, στο Ρέθυμνο, στις οποίες δεν βρέθηκε ποτέ πτώμα.

Ειδικότερα, με την εξαφάνιση της Χανιώτισσας Ευαγγελίας Λυτινάκη, να εξελίσσεται σε θρίλερ, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις στα δύο αδέλφια, σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο δεν εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, λόγω της ηλικίας τους.

Το βίντεο ντοκουμέντο

Με την υπόθεση έχει ασχοληθεί και η εκπομπή «Φως στο Τούνελ», με την Αγγελική Νικολούλη, στην οποία τον Ιανουάριο του 2019 προβλήθηκε ένα βίντεο ντοκουμέντο, όπου δείχνει την 76χρονη Ευαγγελία Λυτινάκη να κατεβαίνει από λεωφορείο στην στάση Αγία Μαρίνα 1, κρατώντας τσάντες με ψώνια και φαγητά και να κατευθύνεται προς το σπίτι του αδελφού της.

Ένα λεπτό μετά επιστρέφει στη στάση, παίρνει άλλες τσάντες που είχε αφήσει εκεί με ένα κόκκινο καροτσάκι και ξαναγυρνά στο ίδιο σημείο. Από τότε τα ίχνη της χάνονται. Καμία κάμερα σε άλλα σημεία της περιοχής, δεν την καταγράφει να παίρνει κάποιο λεωφορείο για να επιστρέψει στη Νέα Χώρα Χανίων όπου έμενε.

Κάτοικοι της Αγίας Μαρίνας επικοινώνησαν με το «Τούνελ» και ανέφεραν πως κανείς δεν την είδε μετά από τη στιγμή που την κατέγραψε για τελευταία φορά η κάμερα ασφαλείας του σπιτιού της αδελφής της.