Πράσινο φώς για την μετονομασία οδού σε Στάθη Λαζαρίδη στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων

«Πράσινο φώς» στην μετονομασία μέρους της οδού Εμμ. Αντωνιάδου σε «οδό Στάθη Λαζαρίδη» έδωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης μετά από αίτημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στάθης Λαζαρίδης τραυματίστηκε πριν δώδεκα χρόνια μετά από ένοπλη επίθεση στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στα Ζωνιανά για τον εντοπισμό φυτειών. Έφυγε από τη ζωή το 2015 μετά από οκτώ χρόνια σε άγρυπνο κώμα.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Δήμαρχο Χανίων κ. Αναστάσιο Βάμβουκα για τη θετική του στάση απέναντι στο σημαντικό αυτό, για εκείνους ζήτημα.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων  τονίζει: «Κατόπιν ομόφωνης απόφασης της Δ.Κ. Χανίων την 19-12-2018, ακολούθησε η καθολική απόφαση Ειδικής Επιτροπής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για αλλαγή ονομασίας μέρους της οδού Εμμανουήλ Αντωνιάδου, σε οδό Στάθη Λαζαρίδη, παραπλεύρως του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων. Απομένει πλέον η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, τη Μ. Δευτέρα 22-04-2019, όπου αναμένεται να συζητηθεί ως θέμα, έτσι ώστε να τελεσιδικήσει και τυπικά το ζήτημα της ονομασίας. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει σεμνή τελετή της αλλαγής ονομασίας στο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων. Ευχαριστούμε θερμά, ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων, το Δήμαρχο Χανίων κ. Αναστάσιο Βάμβουκα για τη θετική του στάση απέναντι στο σημαντικό αυτό, για εμάς ζήτημα. Η απόφαση αυτή αποτελεί ηθική δικαίωση για τους γονείς, τη σύζυγο, τη θυγατέρα του Στάθη Λαζαρίδη αλλά και τους δεκάδες συναδέλφους μας. Το μόνο που ζητούσαμε ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων ήταν όποιος πολίτης ή συνάδελφος εισέρχεται εντός του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων να αντικρίζει την επιγραφή «Οδός Στάθη Λαζαρίδη»…Άλλωστε πεθαίνουν μόνο αυτοί που θα ξεχαστούν…και ο δικός μας ήρωας Ευστάθιος Λαζαρίδης θα ζει για πάντα στις καρδιές μας»!