Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω θυελλωδών ανέμων

Τα δρομολόγια για νησιά του Αργοσαρωνικού εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ από το λιμάνι του Πειραιά δεν πραγματοποιήθηκε το πρωϊνό δρομολόγιο του «Blue Star Delos» στις 07:25 για Πάρο, Νάξο, Ιο και Θήρα και στις 07:30 του «Blue Star Paros» για Σύρο,Τήνο και Μύκονο. INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Μετ’ εμποδίων εκτελούνται την Τρίτη (30/11) τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, εξαιτίας των πολύ ισχυρών νοτιάδων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), οι άνεμοι στα πελάγη φθάνουν τα 8-9 από τις πρωινές ώρες της Τρίτη, ενώ αναμένεται σταδιακή εξασθένιση αργότερα.

Τα δρομολόγια για τα νησιά του Αργοσαρωνικού εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ από το λιμάνι του Πειραιά δεν πραγματοποιήθηκε το πρωϊνό δρομολόγιο του «Blue Star Delos» στις 07:25 για Πάρο, Νάξο, Ιο και Θήρα και στις 07:30 του «Blue Star Paros» για Σύρο,Τήνο και Μύκονο.

Από την Ραφήνα δεν θα εκτελεστεί το πρωινό δρομολόγιο για Άνδρο, Τήνο Μύκονο, ενώ από το λιμάνι του Λαυρίου με ημερολογιακή εγγραφή του πλοιάρχου δεν θα εκτελεστεί το δρομολόγιο για Κέα.

Κλειστή είναι σήμερα η γραμμή Καβάλα-Πρίνου Θάσου, ενώ στην Κέρκυρα τα δρομολόγια στη γραμμή Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Ηγουμενίτσα – Λευκίμμη, Κυλλήνη – Ζάκυνθος και Κυλλήνη – Κεφαλλονιά.

 

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Δευτέρας δεν πραγματοποιήθηκαν τα δρομολόγια των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων για Ηράκλειο και Χανιά.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, για να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις που μπορεί να υπάρξουν στα δρομολόγια των πλοίων, λόγω της κακοκαιρίας.