Προειδοποίηση Νίκου Τζανάκη για το στέλεχος Δ του κορωνοϊού στην Κρήτη

(Φωτο αρχείου)

«Χρειάζεται τεράστια προσοχή στην υποδοχή των τουριστών» – Είναι βέβαιο πως θα φέρουν το τρομερά μεταδοτικό στέλεχος


«Καλή» είναι η πορεία της πανδημίας στην Κρήτη, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, επισημαίνοντας πως μετά το Λασίθι και οι Π.Ε. Ηρακλείου και Χανίων οδεύουν σε «πρασίνισμα».

Όμως παράλληλα εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την μεταφορά στην Κρήτη από τους τουρίστες του στελέχους Δ του κορωνοϊού το οποίο ενδέχεται να οδηγήσει σε ένα νέκο κύμα της πανδημίας.

Ο κ. καθηγητής συνιστά την τεράστια προσοχή και τήρηση όλων των υγειονομικών κανόνων για τους τουρίστες καθώς και την ολοκλήρωση του εμβολιασμού των κατοίκων του νησιού.

Η ανάρτηση του κ. Τζανάκη:

Καλημέρα… Με το Λασίθι καταπράσινο, το Ηράκλειο και τα Χανιά  στα πρόθυρα να πρασινίσουν η εικόνα της Κρήτης φαίνεται εξαιρετική. Σε αυτό συμβάλλει και το γεγονός ότι (75%) του Ελληνικού πληθυσμού έχει αποφασίσει να εμβολιαστεί, ενώ το 29.7% έχει ήδη ολοκληρώσει.

Υπάρχει όμως ένα αλλά. Πολλοί μιλούν για 4ο κύμα το φθινόπωρο. Ξεχνούν όμως ότι οι τουρίστες είναι βέβαιο ότι θα μας φέρουν το στέλεχος Δ.

Το στέλεχος αυτό είναι τρομερά μεταδοτικό και μπορεί να πυροδοτήσει 4ο κύμα  εντός  του καλοκαριού αν δεν προσέξουμε…..

Χρειάζεται τεράστια προσοχή στην υποδοχή των τουριστών, ακριβής ιχνησλασία και απόλυτη καραντίνα των θετικών.

Εμείς θα πρέπει να ολοκληρώσουμε τον εμβολιασμό μας κανονικά καθότι τα εμβόλια αντιμετωπίζουν και το στέλεχος Δ, ενώ οι συμπολίτες που το σκέφτονται, να τρέξουν να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους ώστε να αποφύγουν τις περιπέτειες μέσα στο καλοκαίρι…..

Αν περάσουμε ένα ασφαλές καλοκαίρι, το κύμα του φθινοπώρου θα αφορά εκείνο το 1.5 εκατομμύριο Έλληνες που αλλόγιστα θα αποφασίσουν να μείνουν ανεμβολίαστοι…..

Καλό καλοκαίρι σε όλους τους φίλους, μιας  και το καλοκαίρι αρχίζει σήμερα, όπως μου έλεγε ο παππούς μου, δηλ όταν η ημέρα  έχει τη μεγαλύτερη διάρκεια…. χαλαρώνουμε προσεκτικά…..