Προετοιμάζονται οι ξενοδόχοι …και ανησυχούν

Τρεις εβδομάδες πριν το άνοιγμα των πτήσεων εξωτερικού στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης”, ξενοδόχοι προετοιμάζονται για την έναρξη λειτουργίας των μονάδων τους ελπίζοντας στην επανεκκίνηση του τουρισμού χωρίς σοβαρά προβλήματα, αναφορικά με εισαγόμενα κρούσματα κοροναϊού.

“Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και κάνουμε την απαραίτηση προετοιμασία σε σχέση με τα υγειονομικά πρωτόκολλα” μας είπε ο Νίκος Χαλκιαδάκης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου.

Ωστόσο ανέφερε ότι ακόμη δεν έχουν επιλεγεί και οριστεί τα ξενοδοχεία καραντίνας.

Μερικές ημέρες πριν το άνοιγμα των πτήσεων προς τη χώρα μας από 29 άλλα κράτη, η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού με 30 εξ αυτών να είναι εισαγόμενα προβληματίζει την κυβέρνηση.

Το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων λόγω των τουριστών δεν είχε φυσικά αποκλειστεί και ήταν ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων, όμως εκείνο που ανησυχεί περισσότερο είναι η συμπεριφορά των επαγγελματιών του ευρύτερου τουριστικού κλάδου.

Στα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμόζονται ώστε να γίνει χωρίς προβλήματα η επανεκκίνηση του τουρισμού εστίασε ο Μιχάλης Σακέλλης.

Το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΤΕ μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag» υπογράμμισε ότι θα πρέπει να συνεχίσουν να εφαρμόζονται κάποια μέτρα προστασίας, προκειμένου να μην υπάρξει νέο lockdown λόγω αύξησης των κρουσμάτων κοροναϊού, ενώ σημείωσε ότι η καραντίνα βοήθησε ώστε να μάθει ο καθένας πως θα πρέπει να συμπεριφέρεται.