Προσλήψεις εξπρές φέρνει ο κοροναϊός

Σε προσλήψεις προσωπικού για τα εργαστήρια του θα προχωρήσει ο ΕΟΔΥ το αμέσως επόμενο διάστημα με σκοπό την στελέχωση των τμημάτων για την καλύτερη αντιμετώπιση σε πιθανό κρούσμα κοροναϊού.


Προσλήψεις εξπρές φέρνει ο κοροναϊός, καθώς το αμέσως επόμενο διάστημα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας αναμένεται να προχωρήσει σε 200 προσλήψεις, ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού.

Ο Βασίλης Κικίλας θα εξουσιοδοτήσει τον ΕΟΔΥ προκειμένου να προχωρήσει στις προσλήψεις, όπως ο ίδιος διαβεβαίωσε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας παρουσία επιστημόνων από διάφορους φορείς και πανεπιστήμια.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η σύσκεψη διατομεακής επιτροπής, προκειμένου να συντονίζει τις ενέργειες μεταξύ των συναρμόδιων φορέων.

Η ετοιμότητα είναι αυξημένη όπως είπε στις πύλες εισόδου της χώρας, καθώς από την Πέμπτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποφάνθηκε ότι ο κορονοϊός είναι παγκόσμια απειλή. Εως τώρα ανέφερε ο κ. Τσιώρδας, ελέγχθηκε ένα ύποπτο περιστατικό και 28 ψευτο -ύποπτα ήταν όλα αρνητικά.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης συζητήθηκαν οι τρόποι αντιμετώπισης πιθανού κρούσματος του κοροναϊού, ενώ αναμένεται να δημιουργηθεί  δημιουργηθεί ειδική επιτροπή στον ΕΟΔΥ, η οποία θα εξετάζει λεπτομερώς κάθε περίπτωση πιθανού κρούσματος που θα αναφέρεται. Μάλιστα η ομάδα των επιστημόνων που θα συγκροτεί την Tasc Force του Οργανισμού, σε τακτά χρονικά διαστήματα θα επισκέπεται νοσοκομεία, Μονάδες, φορείς αλλά μεταξύ άλλων και το ΕΚΑΒ όταν αυτό κρίνεται σκόπιμο.

Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου: Μικρός ο κίνδυνος για τον κοροναϊό στην Ελλάδα

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Α. Εξαδάκτυλος σχετικά με την επιδημία του Κοροναϊού στην Ελλάδα.

Όπως είπε, το πρωί στον ANT1, δεν είναι πολύ πιθανή η εκδήλωση κρούσματος στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στον αριθμό των νεκρών, σημείωσε ότι, αναλογικά με τον πληθυσμό της Κίνας δεν υπάρχουν πολλοί νεκροί, αφού «οι 360 Κινέζοι αντιστοιχούν σε 3-4 Έλληνες».

Χαρακτήρισε «τύχη» το ότι απομονώθηκε το γονιδίωμα του ιού, αφού έτσι, μέσω του ανταγωνισμού, θα υπάρξουν περισσότερες πιθανότητες για την εύρεση θεραπείας.

Όσο αφορά στα συμπτώματα και πότε πρέπει κάποιος να απευθυνθεί σε γιατρό, τόνισε ότι, «όσοι έχουν πυρετό ή βήχα, πρέπει να παρακολουθούνται», δεδομένου ότι ο κοροναϊός μπορεί να δώσει συμπτώματα ακόμα και μετά από δύο εβδομάδες.

Τέλος, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου εκτίμησε ότι, «ο κίνδυνος για την εμφάνιση του ιού στην Ελλάδα, είναι μικρότερος της δημοσιότητας που λαμβάνει στη χώρα μας».