Προφυλακίστηκαν και οι τέσσερις, για την δολοφονία της γιαγιάς στη Ζήρο

Την φίμωσαν και τη χτύπησαν για να τη ληστέψουν, ενώ η ίδια άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο.


Προσωρινά κρατούμενοι, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα κι ανακριτή, κρίθηκαν σήμερα οι 4 που απολογήθηκαν για την δολοφονία της ηλικιωμένης γυναίκας τον περασμένο Φεβρουάριο στη Ζήρο Λασιθίου. Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για ακόμα ένα άτομο, που εκτιμάται ότι ίσως έχει διαφύγει εκτός Ελλάδας.

Υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας και την Ασφάλεια Αγίου Νικολάου κατάφεραν, μετά από έρευνες τριών μηνών, να εξιχνιάσουν την υπόθεση που σόκαρε το πανελλήνιο με το θάνατο της 88χρονης ιδιοκτήτριας πρατηρίου υγρών καυσίμων.

Όπως αποκάλυψε το cretalive, πρόσωπο-κλειδί «καίει» με ένορκη κατάθεση τους συνολικά πέντε εμπλεκόμενους στην τραγική υπόθεση της γιαγιάς, η οποία ξεψύχησε στο νοσοκομείο, χτυπημένη από τους ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι της.
Προκύπτει, μέσα από την δικογραφία, ότι οι εμπλεκόμενοι έκαναν τέτοιες «εισβολές» σε διάφορα σπίτια ανά την Κρήτη, όμως στην περίπτωση της 88χρονης η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο με αποτέλεσμα την γνωστή τραγική κατάληξη της ανήμπορης και ανυπεράσπιστης γιαγιάς.