Προφυλακίστηκε ο κυνηγός που πυροβόλησε εναντίον των θηροφυλάκων

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Χανίων, ο κυνηγός που πυροβόλησε εναντίον των θηροφυλάκων προφυλακίστηκε για το αδίκημα της απόπειρας φόνου τεσσάρων ατόμων εκ προμελέτης

Το πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης.

Λαθροθήρες στο Ελαφονήσι, που είχαν τεθεί υπό παρακολούθησε από τους ομοσπονδιακούς θηροφύλακες της περιφερειακής ενότητας Χανίων, πυροβόλησαν εναντίον τους δύο φορές!

Όπως επισημαίνει η Κυνηγετική Ομοσπονδία σε ανάρτησή της στο Facebook, οι θηροφύλακες κατάφεραν τελικά να ακινητοποιήσουν το ένα από τα δύο άτομα και να το οδηγήσουν στο Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου.

Πιο συγκεκριμένα η Ομοσπονδία στην ανάρτησή της αναφέρει:

«Τις βραδινές ώρες της 25ης Απριλίου 2019, οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της ΠΕ Χανίων περιπολούσαν στην περιοχή του Ελαφονησίου, για τρίτη συνεχόμενη μέρα, καθώς τις 2 προηγούμενες είχαν εντοπίσει δύο άτομα να κινούνται ύποπτα, με χρήση προβολέων και να επιστρέφουν σε ένα συγκεκριμένο σπίτι.

Την τρίτη μέρα βγήκαν από το ίδιο σπίτι πάλι 2 άτομα – προφανώς τα ίδια – με προβολείς. Οι Θηροφύλακες τα παρακολούθησαν διακριτικά από απόσταση και μετά από κάποια ώρα ακούστηκε ένας πυροβολισμός. Οι Θηροφύλακες έστησαν ενέδρα και αιφνιδίασαν το ένα άτομο, που έφερε το όπλο, δηλώνοντας την ιδιότητα τους. Τους απείλησε ότι θα τους σκοτώσει, έστρεψε το όπλο κατά των Θηροφυλάκων και πυροβόλησε εναντίον τους 2 φορές από λίγα μέτρα.

Ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κάποιος, αν και ο ένας που βρίσκονταν πιο κοντά κινδύνεψε σοβαρά, αλλά αντέδρασε άμεσα πέφτοντας στο έδαφος. Στη συνέχεια το οπλισμένο άτομο τράπηκε σε φυγή, αλλά οι Θηροφύλακες κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν, αφού όμως πρώτα αντιστάθηκε σθεναρά. Τον συλληφθέντα τον οδήγησαν στο ΑΤ Κισσάμου όπου κρατήθηκε και υπέβαλαν μήνυση εναντίον του για όλες τις αξιόποινες πράξεις που διέπραξε».