Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Θοδωρή Κολυδά

Κόσμος σε παραλία της Αττικής - EUROKINISSI

Σε άνοδο η θερμοκρασία την Κυριακή, θα φτάσει τους 35 βαθμούς στα ηπειρωτικά

Βελτιωμένος θα είναι την Κυριακή ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας με τη θερμοκρασία τοπικά να φτάνει και τους 35 βαθμούς, ενώ θα έχουμε λίγα φαινόμενα αστάθειας στα βόρεια.

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών θα έχουμε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς για για Αττική και Εύβοια σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα χαμηλά που επηρεάζουν τη Δυτική και Βορειοανατολική Ευρώπη. Στην περιοχή μας βαθμιαία θα επικρατήσει διάταξη μελτεμιού.

Καιρός: Σε άνοδο η θερμοκρασία την Κυριακή, θα φτάσει τους 35 βαθμούς στα ηπειρωτικά

 

Την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου τους 30 με 32 βαθμούς.

Καιρός: Σε άνοδο η θερμοκρασία την Κυριακή, θα φτάσει τους 35 βαθμούς στα ηπειρωτικά

 

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.