Πρώτη στα δηλωμένα διαμερίσματα Airbnb η Κρήτη!!!

Πάνω από 80.000 είναι οι κατοικίες που ενοικιάζονται ως Airbnb στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, οι κατοικίες που έχουν δηλωθεί μέχρι σήμερα ως Airbnb ανέρχονται στις 83.354, με πρωταθλήτρια την Κρήτη με 12.827.

Στην Αθήνα τα Airbnb ανέρχονται στα 10.332, στη Σαντορίνη στα 1.803, στη Μάνη στα 815, στην Κέρκυρα στα 3.441, στη Θεσσαλονίκη στα 2.299 και στη Λέσβο στα 514.

Όπως αναφέρεται στα στοιχεία, σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας υπάρχουν Airbnb τα οποία μέχρι τώρα κρατούνταν μακριά από τα «μάτια» της εφορίας, προκειμένου οι ιδιοκτήτες να αποφύγουν την καταβολή του φόρου.

Η εφορία, ωστόσο, με τα νέα μέτρα που θα λάβει φιλοδοξεί ότι θα καταφέρει να τα ελέγξει όλα.

Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου είναι η προθεσμία για τους ιδιοκτήτες των Airbnb να δηλώσουν το ακίνητό τους στην ειδική εφαρμογή στο μητρώο ακινήτων τους, στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

Ο Γιώργος Πιτσιλής βρίσκεται ήδη σε επαφή με τις πλατφόρμες ενοικίασης κατοικίας (Airbnb, Homeaway) για τα επόμενα βήματα.

Για παράδειγμα, στην περίπτωση που κάποιος δεν έχει δηλώσει το ακίνητό του στη συγκεκριμένη εφαρμογή και η πλατφόρμα (Airbnb) συνεχίζει να τον φιλοξενεί, εάν η πλατφόρμα αρνηθεί να δώσει τα στοιχεία του, τότε η ΑΑΔΕ όχι μόνο θα «κατεβάζει» τα ακίνητα από την πλατφόρμα, αλλά και την ίδια την πλατφόρμα στην Ελλάδα.

Σημειώνεται, επίσης, ότι όσοι δεν δηλώσουν το ακίνητό τους κινδυνεύουν με πρόστιμα από 5.000 έως 30.000 ευρώ.