Πτήσεις συνεκπαίδευσης ελληνικών F-16 και γαλλικών Rafale νοτιοανατολικά της Κρήτης

Ηχηρά μηνύματα στέλνει ακόμη μια φορά η ενισχυμένη ελληνογαλλική συμμαχία, και συγκεκριμένα η συνεκπαίδευση της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας με αεροσκάφη του αεροπλανοφόρου Charles De Gaulle στα νοτιοανατολικά της Κρήτης


Κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης εκτελέστηκαν αποστολές σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων, ημέρα και νύχτα.

Ηχηρά μηνύματα στέλνει ακόμη μια φορά η ενισχυμένη ελληνογαλλική συμμαχία, και συγκεκριμένα η συνεκπαίδευση της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας με αεροσκάφη του αεροπλανοφόρου Charles De Gaulle στα νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Ελληνικά F-16 πέταξαν μαζί με γαλλικά μαχητικά Rafale M και αεροσκάφη E-2C Hawkeye.
Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας έδωσε στη δημοσιότητα εντυπωσιακές φωτογραφίες αλλά και βίντεο από τις πτήσεις συνεκπαίδευσης που πραγματοποίησαν την περασμένη Πέμπτη, νοτιοανατολικά της Κρήτης, αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) με αεροσκάφη του γαλλικού αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle, στο πλαίσιο της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών.
Όπως σημειώνει το ΓΕΑ, κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης εκτελέστηκαν αποστολές σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων, ημέρα και νύχτα.

Η ΠΑ συμμετείχε με αεροσκάφη F-16 Block 52+ και F-16 Block 52+ Advance από την 115 και την 116 Πτέρυγα Μάχης, ενώ από το αεροπλανοφόρο απονηώθηκαν αεροσκάφη Rafale M και E-2C Hawkeye.

Σημειώνεται ότι τα γαλλικά μαχητικά Rafale αναμένεται να συμμετάσχουν και στη διεθνή άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας «ΗΝΙΟΧΟΣ».