Πτώχευση για σημαντικό online ταξιδιωτικό πράκτορα με παρουσία και στην Κρήτη

Οι πελάτες της εταιρίας έλαβαν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που επιβεβαιώνουν ότι η εταιρεία είχε διακόψει τις συναλλαγές και ότι οι κρατήσεις τους βρίσκονται στον «αέρα»


Ο online ταξιδιωτικός πράκτορας (OTA) AMOMA, με παρουσία σε 200 χώρες και 47.000 προορισμούς, με 230.000 καταλύματα, ανακοίνωσε την πτώχευση και την παύση της λειτουργίας του.

Η συγκεκριμένη εταιρία, που εδρεύει στη Γενεύη, ιδρύθηκε το 2013 και διατηρούσε την ιστοσελίδα της για πώληση κρεβατιών σε 18 γλώσσες, μεταξύ των οποίων και οι κυριότερες ευρωπαϊκές. Αγόραζε δε κρεβάτια από bed banks και διάφορους παρόχους και όχι απευθείας από ξενοδοχεία, κατά κανόνα.

Στην ανακοίνωση της ΑΜΟΜΑ, γίνεται ευθεία αναφορά σε «αθέμιτες πρακτικές», που χρησιμοποιούν ανταγωνιστές, φωτογραφίζοντας μεγάλες διεθνείς ιστοσελίδες ξενοδοχειακών κρατήσεων, ενώ αναφέρει ότι βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες των αρμόδιων για την προστασία του ανταγωνισμού, αρχών, σε Ισπανία, Αυστραλία και ΗΠΑ.

Οι πελάτες της εταιρίας έλαβαν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που επιβεβαιώνουν ότι η εταιρεία είχε διακόψει τις συναλλαγές και ότι οι κρατήσεις τους βρίσκονται στον «αέρα» και ότι θα πρέπει να επικοινωνήσουν απευθείας με τα ξενοδοχεία, με τις εταιρίες μέσω των οποίων έκαναν τις πληρωμές ή τις ταξιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Η Amoma είχε οικοδομήσει στην αγορά, την εικόνα μιας εταιρίας, που προσέφερε χαμηλότερες τιμές και από τις απευθείας online τιμές των ξενοδοχείων. Μάλιστα στην ανακοίνωση τονίζεται χαρακτηριστικά ότι «…Το αποτέλεσμα (των αθέμιτων πρακτικών), είναι μια συγκέντρωση της αγοράς στην οποία μόνο ένας πολύ μικρός κύκλος σημαντικών ταξιδιωτικών πρακτορείων μπορεί να επιβιώσει».