Πώς μια Κρητικιά 104 ετών ξεπέρασε τον κορονοϊό

Το πώς μία Κρητικά 104 ετών, κατάφερε να ξεπεράσει την περιπέτεια της με τον κορονοϊό, περιέγραψε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ Νίκος Τζανάκης.

Όπως ανέφερε ο κ. Τζανάκης το τελευταίο διάστημα καταγράφονται πολλά αλλά ήπια κρούσματα, σε ανθρώπους με συνοδά νοσήματα, οι οποίοι όμως περνούν ήπια την νόσο, αν είναι εμβολιασμένοι. «Υπάρχουν τα αντιικά φάρμακα που τα χορηγούμε σε ανθρώπους που υπάρχει ένδειξη».

Μάλιστα, επεσήμανε πως ίδιος περιέθαλψε μια ηλικιωμένη γυναίκα 104 ετών, που ξεπέρασε τον κορωνοϊό από το σπίτι παίρνοντας τα αντιικά φάρμακα αλλά και έναν ογκολογικό ασθενή που σε 5 ημέρες ήταν αρνητικός!

«Πέρασαν εύκολα την νόσο, τριπλά εμβολιασμένοι και οι δύο. Έχουμε τη δυνατότητα να αντισταθούμε, έχουμε στα χέρια μας, τους κανόνες του παιχνιδιού και όχι ο κορωνοϊός. Καλό θα είναι να μη μπούμε σε περιπέτειες καλοκαιριάτικα, τώρα που υπάρχουν κοινωνικές εκδηλώσεις. Να μην ταλαιπωρηθούμε και σπανιότατα να έχουμε προβλήματα» τόνισε κλείνοντας.