Πώς μπορεί να εμβολιαστεί κάποιος πριν από τη σειρά του -Κικίλιας: «Καμιά δόση εμβολίου χαμένη»

Φιαλίδιο εμβολίου κατά του κορωνοϊού / Φωτογραφία: AP Photos

Νέο πιλοτικό πρόγραμμα «λίστας αναμονής» προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, αναφορικά με το πρόγραμμα εμβολιασμού.

Συγκεκριμένα, όσοι έχουν ήδη κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό μπορούν να μπουν, εφόσον το επιθυμούν, σε «Λίστα Αναμονής», ώστε, σε περίπτωση ακύρωσης άλλου προγραμματισμένου ραντεβού, να έχουν τη δυνατότητα εμβολιασμού νωρίτερα, στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Το πρόγραμμα ξεκινάει πιλοτικά σε συγκεκριμένα σημεία της χώρας και θα επεκταθεί στα περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα.

Ο Βασίλης Κικίλιας επισημαίνει: «Καμιά δόση εμβολίου χαμένη. Όσοι έχουν ήδη κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό, μπορούν να μπουν και σε “Λίστα Αναμονής”, ώστε, σε περίπτωση ακύρωσης άλλου προγραμματισμένου ραντεβού, να έχουν τη δυνατότητα εμβολιασμού νωρίτερα. Το πρόγραμμα ξεκινάει πιλοτικά σε συγκεκριμένα σημεία σε όλη τη χώρα και σύντομα θα επεκταθεί στα περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα».
Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα εμβολιασμών για τις ηλικίες 70-74

Σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 70-74 ετών, ενώ στις αρχές Απριλίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 65-69 ετών.

Το σχέδιο «Ελευθερία» έχει ανεβάσει ρυθμούς στη χώρα, καθώς, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες έχουν ήδη εμβολιαστεί (1.035.664) τουλάχιστον με την πρώτη δόση του εμβολίου.

Συνολικά, έχουν γίνει 1.537.104 εμβολιασμοί, με 501.440 πολίτες να έχουν κάνει ήδη και τη δεύτερη δόση. Έτσι, το ποσοστό κάλυψης των εμβολιασμών πλησιάζει το 10%. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως χθες, λόγω της εθνικής επετείου, έγιναν μόλις 147 εμβολιασμοί.