Ραγίζει καρδιές ο Μανώλης Κονταρός για τα 11 χρόνια από το θάνατο του Γιώργου Τσουρουπάκη

Μία συγκινητική ανάρτηση έκανε στη σελίδα του στο facebook, ο Μανώλης Κονταρός, καθώς σήμερα συμπληρώνονται 11 χρόνια από τον χαμό του συνεργάτη και φίλου του Γιώργου Τσουρουπάκη. 


Διαβάστε την ανάρτηση του Μανώλη Κονταρού:

“Σήμερα η σκέψη μου γίνεται φλόγα για να ανάψει ένα κερί στη μνήμη του αλησμόνητου Γιώργου Τσουρουπάκη, του μονάκριβου αδερφού μου, του μπιστεμένου φίλου μου, του ανεπανάληπτου συνεργάτη μου…του δικού μας Γιώργη…Οι σκέψεις πολλές, μα οι λέξεις φτωχές και ασήμαντες μπροστά στον τεράστιο Γιώργο Τσουρουπάκη στην ανθρώπινη και καλλιτεχνική του υπόσταση, μπροστά στο μεγαλείο της ψυχής του! Ένας άνθρωπος που σημάδεψε τη ζωή και την καλλιτεχνική μου πορεία…

Ένας άνθρωπος μερακλής, με ευγενικό χαρακτήρα, με ήθος και αρχές, αγαπητός σε όλους δοτικός και ταπεινός, με κέφι και ζωντάνια, με ευαίσθητη ψυχή και ανήσυχο πνεύμα που έλαμπε πάντα με το χαμόγελο του!

Η αγάπη του Γιώργη για την κρητική μουσική και τον τόπο μας τον ώθησε να αφιερώσει τη ζωή του για να την υπηρετήσει με τρόπο μοναδικό… προσθέτοντας το δικό του κομμάτι στο πάζλ της κρητικής μας μουσικής και παράδοσης. Καλλιτέχνης πολυτάλαντος…δεξιοτέχνης στη λύρα…μια λύρα που είχε ζωντάνια μια λύρα που έπαιζε,τραγουδούσε και χόρευε μαζί…με το δικό του «όπα λέω» που έδινε ένταση και ρυθμό…με καλή φωνή που θυσίαζε δίνοντας χώρο και χρόνο στη δική μου…με τις δικές του καλλιτεχνικές ανησυχίες σύνθεσε τα δικά του μουσικά κομμάτια έχοντας το δικό του όραμα, που δυστυχώς δεν πρόλαβε να πραγματοποιήσει…γιατί η μοίρα είχε άλλα σχέδια για το Γιώργη…για το δικό μας Γιώργη…που έκοψε πολύ νωρίς το νήμα της ζωής του …τόσο απροσδόκητα και αναπάντεχα σκορπίζοντας πόνο και θλίψη σε όλους μας.

Η ύπαρξη του Γιώργη δώρο ακριβό για αυτούς που τον γνώρισαν και τον άκουσαν, η προσφορά του στην παράδοση ανεκτίμητη και η απουσία του απώλεια ανυπολόγιστη…Αισθάνομαι τυχερός που σμίξαμε με το Γιώργη φιλικά και καλλιτεχνικά και που παρέα περάσαμε τα καλύτερα χρόνια της ζωής μας! Ο δικός μας Γιώργης παραμένει ζωντανός στη σκέψη και στην καρδιά μας!

Η σκέψη μου παραμιλεί
κάθε που σ’ ανταμώνει
φίλε, μου λείπεις πιο πολύ
όσο περνούν οι χρόνοι.

Παρέα θα γεράσουμε
υπόσχεση σου δίνω
γιατί από τη σκέψη μου
να φύγεις δε σ’ αφήνω”.