Ριχάρδος: Αυτές είναι οι συνομιλίες που τον έκαψαν!

– Στο “φως” της δημοσιότητας τηλεφωνικές συνομιλίες στις οποίες καταγράφηκε ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος – Ο τριπλός του ρόλος και οι κωδικοποιημένες εκφράσεις – “Ξεφορτώματα” βραδυνές ώρες, αναφορές για… Μύκονο και χρήματα στα χρηματοκιβώτια – Ο Ριχάρδος ακούγεται να κάνει παράπονα στον αστυνομικό που εμπλέκεται στο κύκλωμα!

Με τους 63 κατηγορούμενους για το κύκλωμα της λαθρεμπορίας χρυσού να αναμένουν την απόφαση των δικαστικών αρχών για την ποινική τους μεταχείριση τα επόμενα 24ωρα, οι αποκαλύψεις συνεχίζονται για το πώς το κύκλωμα, για το οποίο κατηγορείται και ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος, δρούσε.

Οι αστυνομικοί είχαν θέσει τα μέλη του κυκλώματος υπό στενή παρακολούθηση προκειμένου να καταφέρουν να οδηγηθούν στην εξάρθρωσή του. Τα μέλη του κυκλώματος στις τηλεφωνικές τους συνομιλίες χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη αργκό για την περιγραφή των αντικειμένων και των ατόμων που αναφέρονταν σε αυτά.

Οι αστυνομικές αρχές παρακολούθησαν στενά τις τηλεφωνικές συνομιλίες του ιδιοκτήτη των ενεχυροδανειστηρίων Ριχάρδος ο οποίος μετά από νέα προθεσμία που έλαβε σήμερα, Παρασκευή 30.11.2018, θα απολογηθεί για την υπόθεση την Κυριακή, 02.12.2018, το πρωί.

Ο Ριχάρδος όπως επισημαίνεται στη δικογραφία της υπόθεσης είχε αναλάβει έναν ρόλο τριπλό:

– Της συγκάλυψης της δράσης των επιχειρησιακών μελών της οργάνωσης.

– Της τροφοδότησης με χρυσό.

– Της νομιμοποίησης εσόδων.
Ο Ριχάρδος και οι τηλεφωνικές συνομιλίες που τον “έκαψαν”

Χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης των ενεχυροδανειστηρίων Ριχάρδος έχει καταγραφεί να συνομιλεί με συγκατηγορούμενό του, ο οποίος φέρεται να είχε το ρόλο του «ταχυμεταφορέα» στο κύκλωμα καθώς παραλάμβανε το χρυσό από τα καταστήματα της Αττικής και των νησιών.

Ρ : Έλα Κώστα πες μου.

Κ : Μπορείς να δώσεις εντολή γιατί θα φτάσω το βράδυ δωδεκάμισι η ώρα στον Πειραιά τη νύχτα, με μία, να περάσω να ανοίξουν δίπλα να ξεφορτώσω στο μαγαζί το βράδυ; Και αύριο να σου δώσω τα άλλα.

Ρ: Όχι ρε φίλε τι να ξεφορτώσει, ξέρω γω τώρα.

Κ: Εγώ έφυγα απόψε γιατί εδώ θα μου το σπάγανε το αυτοκίνητο, με τρομοκρατήσανε οι μπάτσοι, μου λένε μην το αφήσεις πουθενά θα στα κλέψουνε όλα. Και έλεγα θα πρέπει να πάω στη Λούτσα να τα αφήσω και να ρθω το πρωί.

Ρ: Πάρε τον Φίλιππα, πάρε τον Φίλιππα.

Κ : Δεν το χω το τηλέφωνο.

Ρ: Ε ψάξε, πάρε στο μαγαζί.

Κ: Εντάξει.

Ρ: Να σου πω πρέπει να μπούνε αριστερά να μην φαίνεται τίποτα έξω, έτσι.

Κ: Ναι, ναι. Τα ‘χω πακεταρισμένα δεν φαίνεται τίποτα άστο.

Ρ: Και γράφει και όνομα πάνω στις κούτες;

Κ: Όλα, όλα. Μύκονο, όλα τα πάντα.
Ο Ριχάρδος και η συνομιλία με την “Μαριλένα”

Σε άλλη τηλεφωνική επικοινωνία με υπάλληλο στο Κεντρικό κατάστημα της Πατησίων συνομιλούν για μια συναλλαγή.

Ρ: Μαριλένα πως τα βλέπεις είναι πολλά τα πράγματα;

Μ: Κάτσε. Να κάνω ένα γρήγορο να σου πω;

Ρ: Για κάνε γρήγορα.

Μ: Μισό. Εντάξει δεν έχει πολλά ακόμα, 35 χιλιάρικα περίπου. Και αυτά που δεν έχουμε δει δεν ξέρω πόσα μπορεί να βγούνε (ακατάληπτο). Έχει επιστροφή κάτι μέταλλα και να σου πω ότι ο κύριος Νίκος έχει πάρει 15 γραμμάρια για πλατίνα το οποίο είναι ασημί.

Ρ: Ναι και τι να γίνει; Συνέχεια αυτά τα λάθη κάνει.
Ο… συναγερμός

Σε μια «έκτακτη» ανάγκη συνομιλώντας με υπάλληλο πιθανότητα του λέει να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο και να πάρει χρήματα!

Ρ: Έλα τι σου λείπει Δημήτρη;

Δ: ΕΕ μου λείπουν 1400.

Ρ: Για άνοιξε εκεί το χρηματοκιβώτιο, έχει ένα σακουλάκι που γράφει άλφα επάνω;

Δ : Ναι έχει.

Ρ: Ωραία βγάλε από μέσα δυο χιλιάρικα.

Δ: Ωραία.

Ρ: Και ενημέρωσε τη Γιούλη να τα βάλει πίσω το πρωί.
Και παζάρια…

Σε άλλη συνομιλία με την «υπαρχηγό» της οργάνωσης, την -κατά τη δικογραφία γενική διαχειρίστρια της επιχείρησης «μανδύα»- μιλούν για τα «παζάρια» και τα ποσά που θα εμφανιστούν στα ταμεία.

Ρ: Για να μην με παίρνετε τηλέφωνα ο Μουράτ (σ.σ. συναρχηγός) είπε τέσσερα για αυτό το ρολόι και το άλλο είχε πει 350 ο Κάπα είχε πει, παζάρεψέ το να σου δώσει περισσότερα.

Γ : Ναι.

Ρ: Εντάξει; Χωρίς να με πάρετε τηλέφωνο γιατί τέσσερα είχε πει ο Μουράτ, μπορεί να πάει τεσσεράμισι δεν ξέρω.

Γ: Το θέμα είναι να έρθει, γιατί εμένα με ξαναπήρε τηλέφωνο, μου λέει έχουμε μιλήσει, γιατί ο Χρήστος δεν μου έχει πει κάτι. Έχουμε μιλήσει; Του λέω τι να μιλήσουνε ρε συ Άλεξ έλα με τη μια να δεις τα ρολόγια σαν να τα βλέπεις τώρα, καλά μου λέει άμα μου πει όχι θα σε πάρω να στο πω.

Ρ: Ναι ωραία για να συμπληρώσεις και εφτά να βάλεις και αλλά δύο ποσά, να σου δώσει τεσσεράμισι για αυτό ή τέσσερα δεν ξέρω ποσά θα σου δώσει συμπλήρωσε τα εφτά για να στείλεις άλλα εφτά στις επαρχίες να είναι σαράντα. Εντάξει;

Γ: Εντάξει.

Ρ : Έγινε τώρα εάν δεν έρθει πες του Μουράτ να σου φέρει λεφτά για αυτά όχι να τα γράψει και συμπλήρωσε τα να βάλεις λεφτά.
Τα 50… χοντρά

Σε άλλη συνομιλία τους στο ίδιο πλαίσιο ακούγονται να λένε:

Γ: Έχει φέρει 50 σε χοντρά για τα μαγαζιά τι να κάνω; Τα στέλνω μαγαζιά είναι 79 τα μαγαζιά. Είναι χοντρά.

Ρ: Εσύ έχεις για σένα; Να ‘χεις να καλύψεις και τον εαυτό σου.

Γ: Από αυτά δεν μπορώ είναι πεντακοσάρικα. ΕΕ μάλλον μπορώ να κρατήσω κι εγώ κάτι;

Ρ: Ρε παιδί μου εσύ έχεις κάποια υποχρέωση, τα έξοδα έτσι, ότι χρειάζεσαι εσύ και τα υπόλοιπα στα μαγαζιά. Έχω συμφωνία ότι θα τα καλύψει όλα μη σε νοιάζει.
Παράπονα στον αστυνομικό που εμπλέκεται!

*Σε άλλη συνομιλία διαμαρτύρεται στον αστυνομικό που κατηγορείται για την υπόθεση γιατί δεν τον ενημέρωσε γιατί τις πληροφορίες που είχε για αυτόν.

Ρ: Καλημέρα. Έχω στεναχωρεθεί. Μου λέει ο… ότι ήξερες κάτι για εμένα και δεν μου είπες τίποτα και μάλλον θα τελειώσουμε τη συνεργασία μας, να ξέρεις.

Β: Ριχάρδο αυτά δεν λέγονται από το τηλέφωνο.

Ρ: Τι δεν λέγονται; Δηλαδή να σε κάνω τι αν δεν με ενημερώνεις για κάτι. Άμα πρέπει να βρεις μια δουλίτσα άλλη να σταματήσουμε.

Β: Σήμερα το έμαθα και κατευθείαν μόλις το έμαθα πήρα τον….