Σεισμός – Αρκαλοχώρι: Μάχη με το χρόνο για τη μεταφορά των σεισμόπληκτων στους οικίσκους

Πολύ σημαντικό είναι το τρέχον Σαββατοκύριακο για την στέγαση το δυνατόν περισσότερων οικίσκων για την φιλοξενία των σεισμόπληκτων κατοίκων του Αρκαλοχώρίου, από την προσεχή Δευτέρα.

Οι εργασίες στα οικόπεδα είναι πυρετώδεις για τη διαμόρφωση των χώρων και τη σύνδεση των υποδομών, οι οποίες θα διασφαλίσουν μία αξιοπρεπή διαβίωση των πληγέντων για τους επόμενους μήνες.

“Σήμερα γίνονται οι συνδέσεις στο δίκτυο της ΔΕΗ και από τη Δευτέρα οι πρώτοι κάτοικοι θα μπουν στους συνολικά 26 οικίσκους που θα μπουν απέναντι από το Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου”, δήλωσε στο ekriti ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Μανώλης Φραγκάκης, ενώ σειρά θα πάρει και ο “οικισμός” στη Βόνη με την τοποθέτηση άλλων 8 οικίσκων.

Παράλληλα μεγάλο βάρος ρίχνεται στην τοποθέτηση των αιθουσών για την στέγαση των μαθητών. Πρώτοι θα μπουν στις νέες αίθουσες οι μαθητές των δημοτικών σχολείων του Αρκαλοχωρίου και του Θραψανού σε 4 αίθουσες, ενώ αναμένονται μέχρι την Τετάρτη, άλλες 22 και τις επόμενες εβδομάδες άλλες 40.

Την ίδια ώρα, “όαση” μέσα στην καταστροφή, αποδεικνύεται η ταχύτατη, σε σχέση με άλλες φυσικές καταστροφές κατά το παρελθόν, αποζημίωση των σεισμόπληκτων από την Πολιτεία, καθώς από χθες πιστώθηκε στους λογαριασμούς 414 δικαιούχων ποσό άνω των 5 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα με ΦΕΚ λύθηκε το πρόβλημα με την πλατφόρμα arogi.gov.gr, το οποίο δεν επέτρεπε σε κατοίκους να κάνουν την αίτηση.