Σεισμός Κρήτη – Λέκκας: Πολύ έντονη η δόνηση – Η περιοχή δίνει ισχυρούς σεισμούς

Σημειώθηκαν μετασεισμοί


Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του Ο.Α.Σ.Π. Ευθύμιος Λέκκας, αναφορικά με τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στις 22.46 το βράδυ της Παρασκευής, 21 χλμ ΔΜΒ της Άρβης.

Ακολούθησαν τρεις μετασεισμοί 3,6 Ρίχτερ , 2,2 Ρίχτερ και 1,3 Ρίχτερ με κοινό χαρακτηριστικό τους το μικρό εστιακό βάθος.

Ο κ. Λέκκας τόνισε πως το φαινόμενο ήταν πολύ έντονο, ιδιαίτερα στην πόλη του Ηρακλείου, στις Αρχάνες, το Αρκαλοχώρι και τη Χερσόνησο, μιας και η δόνηση ήταν πολύ επιφανειακή και σε στεριά.

Όπως είπε στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, ο συγκεκριμένος σεισμός εντάσσεται στην σεισμική ακολουθία που έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου 10 μέρες στην συγκεκριμένη περιοχή, επισημαίνοντας πως το φαινόμενο παρακολουθείται στενά από τους επιστήμονες.

«Η περιοχή αυτή δίνει ισχυρές δονήσεις», είπε ο κ. Λέκκας, τονίζοντας ωστόσο ότι το φαινόμενο δεν παρουσιάζει ιδιαίτερη ανησυχία.

Υπενθυμίζουμε πως ο σεισμός στην Κρήτη είχε μέγεθος 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Σύμφωνα με την Αναθεωρημένη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, το επίκεντρο του σεισμού ήταν 19 χιλιόμετρα Νότια, Νοτιανατολικά, του Ηρακλείου, σε χερσαίο χώρο, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 14,1 χιλιόμετρα.