Σε έλλειψη οινόπνευμα, αλεύρι και μαγιά- Στην… μπύρα το έχουν ρίξει οι Κρητικοί

Για τις ελλείψεις στα ράφια των Supermaktets σε ορισμένους κωδικούς, αλλά και τη στροφή των Κρητικών στην κατανάλωση μπύρας, μίλησε σήμερα στο ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο πρόεδρος του Επιστημονικού Σωματείου Logistics Νεκτάριος Κανακαράκης.

Αυτήν τη στιγμή ελλείψεις καταγράφονται τόσο στο καθαρό οινόπνευμα (αιθυλική αλκοόλη) όσο και στο μπλε (φωτιστικό). Επίσης, «άφαντα» είναι η μαγιά και το ειδικό αλεύρι που χρησιμοποιείται σε τσουρέκια και ζύμες, ενώ σε επάρκεια είναι τα αποθέματα σε αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Αυξημένη παρουσιάζεται η ζήτηση σε αυγά- και σε αυτά υπάρχει επάρκεια- καθώς και στη διάθεση παιχνιδιών και σοκολατένιων αυγών που διατίθενται πλέον από τα SuperMarkets.

Όσον αφορά στις φρυγανιές, παρατηρούνται ελλείψεις σε συσκευασίες επώνυμων εταιρειών, ωστόσο υπάρχουν σε αφθονία σε ιδιωτικές ετικέτες, δηλαδή υπάρχουν οι φρυγανιές που παρασκευάζονται για λογαριασμό των Super Markets.

Στην κατηγορία των ποτών, η αύξηση στη ζήτηση μπύρας στην Κρήτη είναι αξιοσημείωτη και κυμαίνεται στο 16 με 17%, ενώ καθίζηση εμφανίζει η προτίμηση στα λεγόμενα «σκληρά ποτά» όπως ουίσκυ και βότκα.

Τέλος, οι Κρητικοί,  όπως πιστοποιούν τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο κ Κανακαράκης, καταναλώνουν σε μεγάλες ποσότητες αλεύρι, ντοματοειδή και όσπρια, καθώς και ζυμαρικά, τα οποία και είχαν αποθεματοποιήσει τις πρώτες ημέρες της πανδημίας.

Την ίδια στιγμή, οι βορειοελαδίτες προτιμούν τα κατεψυγμένα προϊόντα, όπως ζύμες και λαχανικά.

Εκτίμηση του κ Κανακαράκη είναι ότι η τροφοδοσία της αγοράς θα αρχίσει να ομαλοποιείται από τις 15 Μάϊου.