Σε καλά χέρια πλέον η… Σουβλίτσα

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ


Στην αγκαλιά μιας νέας οικογένειας που το έχει ήδη αγαπήσει βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα το γατάκι που πετάχτηκε τη Μεγάλη Παρασκευή στην περιοχή της Αλικαρνασσού με ένα ξύλο από σουβλάκι στην κοιλιά για να πεθάνει. Το γατάκι που του έδωσαν το όνομα… Σουβλίτσα, θέλει όλο χάδια, παιχνίδια και αγκαλιές και φαίνεται ότι βρήκε πλέον οριστικά το νέο σπίτι του.

Το ζευγάρι που το είχε υιοθετήσει, δεν μπορούσε να το κρατήσει αφού έχει ήδη ένα σκύλο ράτσας ροτβάιλερ με 12 νεογέννητα κουτάβια και το πήγε στο κτηνιατρείο του Γιώργου Πιπεράκη για να του βρει μια άλλη οικογένεια που θα το φροντίζει. Η οικογένεια βρέθηκε και το προσαρμοστικό γατάκι που δεν σταμάτει να τρέχει και να παίζει, τους έχει κερδίσει όλους!

Το γατάκι που του έδωσαν το όνομα... Σουβλίτσα

Ο Ανδρέας και η Νίκη Δασκαλάκη που το υιοθέτησαν, μας είπαν: “Έχουμε δύο κόρες 5 και 6,5 χρονών αντίστοιχα και έχουν τρελαθεί από τη χαρά τους που φέραμε τη Σουβλίτσα στο σπίτι.

Είναι από την περασμένη Παρασκευή μαζί μας και δεν σταματάει να παίζει και να θέλει αγκαλιές. Είναι ένα μικροσκοπικό, αξιογάπητο γατάκι και ακόμα δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι υπήρξε άνθρωπος που του έκανε ό,τι του έκανε”.

Υπενθυμίζεται ότι τη Μεγάλη Παρασκευή, όλοι στο κτηνιατρείο του Γ. Πιπεράκη έπαθαν σοκ όταν είδαν να μπαίνει ένας νεαρός με το σουβλισμένο γατάκι που το βρήκε πεταμένο σε δρόμο της Αλικαρνασσού. Ο κτηνίατρος του αφαίρεσε το ξύλο που ευτυχώς δεν είχε βλάψει εσωτερικά του όργανα και του έδωσε αντιβίωση.

Η Νίκη Πιπεράκη - Δασκαλάκη και ο Ανδρέας Δασκαλάκης με τη... Σουβλίτσα
Η Νίκη Πιπεράκη – Δασκαλάκη και ο Ανδρέας Δασκαλάκης με τη… Σουβλίτσα

Το υιοθέτησε ένα ζευγάρι, ο Παναγιώτης και η Αθηνά Κατσιμπόρη που ήταν εκεί, καθώς γεννούσε το ροτβάιλέρ τους, αλλά αναγκάστηκε να το δώσει για υιοθεσία λόγω του σκύλου  τους που έδειχνει ανήσυχος στην παρουσία του γατιού στο σπίτι. Το γατί βρήκε αμέσως νέα οικογένεια και απέκτησε καινούργιο όνομα που θυμίζει την απίστευτη αγριότητας περιπέτειά του η οποία είχε ευτυχώς καλό τέλος.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για το περιστατικό κινητοποιήθηκε και η Αστυνομία σε μια προσπάθεια να βρει τον υπάνθρωπο που σούβλισε το άτυχο ζώο. Πρόκειται για μια σοβαρή εγκληματική ενέργεια, καθώς οι έρευνες συνδέουν  άμεσα την κακοποίηση ζώων με την κακοποίηση ανθρώπων.

Όπως αναφέρεται σε μία από αυτές, “πολλοί δολοφόνοι στις ΗΠΑ που είχαν πραγματοποιήσει πολλαπλούς φόνους και παρουσίασαν ιδιαίτερα απεχθή συμπεριφορά ενάντια στα θύματά τους, όπως βασανισμούς, είχαν κακοποιήσει σχεδόν στο σύνολό τους ζώα κατά την παιδική τους ηλικία». Πολλές είναι όμως και οι περιπτώσεις στις οποίες η κακοποίηση ζώων τελείται από παιδιά και εφήβους.

«Τα παιδιά αυτά έχουν βιώσει τη βία σαν μάρτυρες ή θύτες και επιθυμούν να επιστρέψουν κάπου τον θυμό τους ή απλώς να μιμηθούν μια βίαιη συμπεριφορά που βίωσαν. Η βιαιοπραγία παιδιών ενάντια σε ζώα αρκετά συχνά αποτελεί πρόδρομο ώστε όταν μεγαλώσουν να κακοποιήσουν είτε ζώα είτε ανθρώπους. Αυτός είναι και ο λόγος που το να είσαι μάρτυρας σε περιστατικό βίας συχνά είναι χειρότερο από το να είσαι θύτης».