Σητεία – σεισμός: “Πληγώθηκε” το Αστυνομικό Τμήμα – Ανησυχούν οι αστυνομικοί

Ρωγμές σε διάφορα εμφανή σημεία, οι οποίες δημιουργούν ανησυχία και ανασφάλεια στο αστυνομικό προσωπικό που υπηρετεί εκεί, προκλήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Σητείας μετά τον σεισμό των 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λασιθίου Γιώργος Καρτσάκης και ο οργανωτικός γραμματέας της Ένωσης, Κωνσταντίνος Παπαθανασάκης, επισκέφθηκαν το ΑΤ και είδαν από κοντά τα προβλήματα που άφησε πίσω του ο σεισμός.

Σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λασιθίου, αναφέρονται τα εξής:

Την Τετάρτη (13/10) έπειτα από τον σεισμό εντάσεως 6,2 ρίχτερ που έπληξε το Νομό Λασιθίου και κυρίως την ευρύτερη περιοχή της Σητείας, ο Πρόεδρος της Ένωσής μας ΚΑΡΤΣΑΚΗΣ Γεώργιος, μαζί με τον Οργανωτικό Γραμματέα ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΑΚΗ Κωνσταντίνο επισκέφτηκαν το Α.Τ. Σητείας για να ενημερωθούν για τυχόν ζημιές που προκλήθηκαν.

Οι αστυνομικοί ανησυχούν ...
Οι αστυνομικοί ανησυχούν …

Έπειτα από συνομιλίες που είχαν με τους συναδέλφους αλλά και με τον Διοικητή του Α.Τ. Σητείας, διαπίστωσαν και οι ίδιοι ότι το κτίριο που στεγάζεται το Α.Τ. Σητείας μαζί με το Κ.Α.Ε. Σητείας, έχει υποστεί πολλές ρωγμές σε διάφορα εμφανή σημεία, οι οποίες δημιουργούν ανησυχία και ανασφάλεια στο αστυνομικό προσωπικό. 

Ο Εγκέλαδος άφησε προβλήματα στο Αστυνομικό Τμήμα
Ο Εγκέλαδος άφησε προβλήματα στο Αστυνομικό Τμήμα
Ο Πρόεδρος της Ένωσης (αριστερά) στη μέση ο Διοικητής του ΑΤ Σητείας και ο Οργανωτικός Γραμματέας της Ένωσης
Ο Πρόεδρος της Ένωσης (αριστερά) στη μέση ο Διοικητής του ΑΤ Σητείας και ο Οργανωτικός Γραμματέας της Ένωσης

Κατόπιν αυτών καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν ΑΜΕΣΑ σε αυτοψία του κτιρίου προκειμένου να διασφαλιστεί η στατικότητά του και κατ’ επέκταση η σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων αλλά και των πολιτών που το επισκέπτονται.
Με παλαιότερα έγγραφα και ανακοινώσεις μας, είχαμε θίξει εκτός από την παλαιότητα του κτιρίου, για το οποίο καταβάλλεται μηνιαίο μίσθωμα από το Ελληνικό Δημόσιο, και την έλλειψη σε πρόσβαση Α.Μ.Ε.Α. καθόσον δεν διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές.

Ρωγμές και ανησυχία στο ΑΤ
Ρωγμές και ανησυχία στο ΑΤ

Επίσης, εύλογο είναι το ερώτημα κατά πόσο ένα τόσο παλαιό κτίριο μπορεί να αντέξει έναν ακόμη σεισμό παρόμοιου μεγέθους ή έστω έναν μικρότερο πιθανό μετασεισμό; Είναι πλέον απαραίτητη η μεταστέγαση των αστυνομικών Υπηρεσιών της Σητείας, σε ένα σύγχρονο και ασφαλές κτήριο που να προσφέρει καλύτερες συνθήκες εργασίας στους συναδέλφους και καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες,  διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Σητεία είναι ένας διεθνής τουριστικός προορισμός.