Σκηνικό έντασης στην ΑΟΖ στήνει η Τουρκία: Έστειλε 10 πολεμικά πλοία για τον “Πορθητή”

Τουρκικά πολεμικά πλοία - Φωτό αρχείου AP

Σκηνικό πολέμου στην Ανατολική Μεσόγειο στήνει η Άγκυρα, αναπτύσσοντας δέκα πολεμικά πλοία στην περιοχή με αποστολή την “προστασία” του πλοίου “Barbaros” και του γεωτρύπανου “Πορθητής”.


Δέκα πολεμικά πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο ανέπτυξε η Τουρκία, με στόχο, όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, να δημιουργήσει ένα “δίχτυ προστασίας” στο ερευνητικό πλοίο “Barbaros” και το γεωτρύπανο “Πορθητής” στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Τα πλοία έχουν αναπτυχθεί σε Κυρήνεια, Αμμόχωστο και Μερσίνα, με την εντολή να επέμβουν οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί, όπως μεταδίδει επικαλούμενη “έγκυρες πηγές” η τουρκική έκδοση του “Σπούτνικ” αλλά και Έλληνες ανταποκριτές στην περιοχή.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η τουρκική δύναμη στην περιοχή περιλαμβάνει και υποβρύχια.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επιχειρεί να δημιουργήσει το καθεστώς Ερντογάν είναι το σχόλιο του τουρκικού “Σπούτνικ” ότι “έχει δημιουργηθεί ατμόσφαιρα πολέμου στην περιοχή”.

Εν μέσω της αυξημένης τουρκικής προκλητικότητας στην περιοχή, στην Κύπρο μετέβη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολής, προκειμένου να λάνει μέρος στο 5ο Διακυβερνητικό Συμβούλιο Άμυνας Ελλάδας – Κύπρου. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδης, καθώς και τον Κύπριο ομόλογό του, Σάββα Αγγελίδη.