Στην Κρήτη μεγιστάνες του πλούτου για 3 ημέρες

Ταξιδεύουν για αρκετές ημέρες σε δεκάδες χώρες σε ολόκληρο τον πλανήτη επιλέγοντας να διανυκτερεύσουν 3 νύχτες σε μία πόλη κάθε χώρας. Χρησιμοποιούν ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος 100 θέσεων με τους ταξιδιώτες όμως να μην ξεπερνούν τον αριθμό των 30. Στον χάρτη των προορισμών τους από εχθές μπήκε και το Ηράκλειο σύμφωνα με τον Αερολιμενάρχη Ηρακλείου Γιώργο Πλιάκα ο οποίος μίλησε στον Politica89.8 και την Αντιγόνη Ανδρεάακη

Πρόκειται για επισκέπτες με υψηλό εισόδημα αλλά και συγκεκριμένες απαιτήσεις ως προς την ποιότητα της παροχής των υπηρεσιών των πόλεων που επισκέπτονται σύμφωνα με τον κ. Πλιάκα. Το αεροσκάφος τους χθες προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης και αμέσως μετά επιβιβάστηκαν σε τρία ελικόπτερα τα οποία είχαν έρθει από την Αθήνα για την εξυπηρέτηση “των υψηλά προνομιούχων ταξιδιωτών” . Αμέσως μετά τα τρία ελικόπτερα προσγειώθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις Άνω Ασίτες όπου σύμφωνα με το πρόγραμμα οι επισκέπτες παρακολούθησαν την διαδικασία τυποποίησης Κρητικού ελαιολάδου. Εκεί μάλιστα πήραν και την πρώτη “γεύση” της Κρητικής κουζίνας δοκιμάζοντας παραδοσιακά προϊόντα  φτιαγμένα από τις νοικοκυρές της περιοχής. Η επίσκεψη τους μάλιστα έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα αλλά τηρώντας και συγκεκριμένους όρους ασφαλείας καθώς οι προορισμοί που επισκέπτονται και το πρόγραμμα που τηρούν στην διάρκεια της τριήμερης περιήγησης τους σε κάθε πόλη διέπονται από συγκεκριμένους κανόνες που αναγράφονται μάλιστα και σε ιδιωτικά συμβόλαια.

Τον Οκτώβριο ξανά στο Ηράκλειο οι VIP ταξιδιώτες

Σύμφωνα με τον Αερολιμενάρχη Ηρακλείου κ. Πλιάκα ανάλογες πτήσεις του συγκεκριμένου γραφείου αναμένεται να προσεγγίσουν το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης δύο ακόμα φορές κατά την διάρκεια του Οκτωβρίου ενώ ο ίδιος τόνισε πως από την πλευρά του αεροδρομίου καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι πρώτες αυτές απόπειρες να στεφθούν με απόλυτη επιτυχία πυκνώνοντας τον προγραμματισμό των επισκέψεων για το επόμενο καλοκαίρι.

Το προφίλ των μεγιστάνων που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο

Για εκείνους που γνωρίζουν το προφίλ των συγκεκριμένων επισκεπτών δεν είναι καινούριο στον χώρο της τουριστικής αγοράς. Οι συγκεκριμένοι επισκέπτες ταξιδεύουν σε ολιγομελή group περίπου τριάντα ατόμων επισκεπτόμενοι δεκάδες διαφορετικούς προορισμούς σε διαφορετικές χώρες απολαμβάνοντας υψηλές υπηρεσίες τόσο στον τρόπο που έρχονται σε επαφή με την κουλτούρα κάθε περιοχής όσο και στα καταλύματα που επιλέγουν. Η διάρκεια του ταξιδιού τους πολλές φορές ξεπερνάει και τους δύο μήνες ενώ για τις ανάγκες της μεταφοράς τους εκτός από το ειδικά τροποποιημένο σκάφος επιστρατεύονται ελικόπτερα, θαλαμηγοί, ιδιωτικές λιμουζίνες με το κόστος ανά άτομο σύμφωνα με τους κατέχοντες στην αγορά να ξεπερνά την οροφή των 50.000 ευρώ.

Από την τυποποίηση του λαδιού στις προεδρικές σουίτες στην Ελούντα 

Μετά την ιδιωτική τους ξενάγηση και γνωριμία με το “χρυσοφόρο” προϊόν της Κρήτης, το λάδι οι επισκέπτες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα προς τις προεδρικές σουίτες 5άστερων ξενοδοχείων της Ελούντας αφού πρώτα περιηγήθηκαν από αέρος πάνω από τις μοναδικές φυσικού κάλους παραλίες του Νοτιοανατολικότερου  άκρου της Ευρώπης, σε Σητεία και Ιεράπετρα. Ενώ το πρόγραμμα που αναμένεται να ακολουθήσουν τηρείται κάτω από άκρα μυστικότητα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους επισκέπτες συμπεριλαμβάνονται ευκατάστατοι γόνοι βασιλικών οικογενειών.