Στην Κρήτη ο Κωστής Χατζηδάκης – Υπογράφεται η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης Αττικής.

Διήμερη περιοδεία σε Ηράκλειο και Λασίθι


Υπογράφεται στο Ηράκλειο οι συμβάσεις για την κατασκευή της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την Αττική, παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη.

Ο υπουργός θα βρίσκεται σήμερα Τρίτη στην Κρήτη, προκειμένου να επισκεφθεί τη νήσο Χρυσή, στην Ιεράπετρα, που ανήκει στο Δίκτυο Natura 2000 και να οριστικοποιήσει σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς τα μέτρα αποτροπής της περαιτέρω υποβάθμισής της.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης θα βρίσκεται στο Ηράκλειο και στο Λασίθι σήμερα και αύριο για προγραμματισμένες συναντήσεις και συσκέψεις, συνοδευόμενος από τη Συντονίστρια Α.Δ.Κρήτης και δασικής πολιτικής του ΥΠΕΝ Μαρία Κοζυράκη.

Ο Υπουργός, με μικρή ομάδα στελεχών του Υ.Π.ΕΝ., θα φτάσει στο Ηράκλειο σήμερα Τρίτη, 9 Ιουνίου, το πρωί (10:30 π.μ.) και θα μεταβεί με τη Συντονίστρια στην Ιεράπετρα Λασιθίου. Θα επισκεφθούν τη Νήσο Χρυσή και, με τη συνοδεία των υπευθύνων της εκπόνησης της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης από το Πανεπιστήμιο Κρήτης – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, θα ξεναγηθεί ο Υπουργός Περιβάλλοντος στο νησί και θα λάβει γνώση των προβλημάτων που απειλούν με υποβάθμιση το περιβάλλον της προστατευόμενης περιοχής καθώς και των ενεργειών που πρόκειται να θεσμοθετηθούν για την ανατροπή της δυσμενούς κατάστασης. Την ίδια μέρα, ο κ.Χατζηδάκης θα επιστρέψει στο Ηράκλειο.

Την Τετάρτη, 10 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί στις 10.00 το πρωί στο κεντρικό κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης στο Ηράκλειο, σύσκεψη παρουσία του Υπουργού με τους επικεφαλής των φορέων και οργανισμών που έχουν ως αρμοδιότητα την προστασία, διατήρηση και βιώσιμη ανάπτυξη της Νήσου Χρυσή. Στην κλειστή συνάντηση θα συμμετέχουν, εκτός των εκπροσώπων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η Περιφέρεια, ο Δήμος Ιεράπετρας, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, η Κτηματική Υπηρεσία καθώς και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου και το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας.

Θα παρουσιαστεί στους συμμετέχοντες το Σχέδιο Διαχείρισης καθώς και οι ενέργειες – δράσεις – έργα τα οποία προγραμματίζονται να χρηματοδοτηθούν και να υλοποιηθούν, με ιεράρχηση και οριστικό χρονοδιάγραμμα, μέσα στο διάστημα των επόμενων τριών χρόνων. Από τη συνάντηση αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαβούλευση για τα μέτρα προστασίας και διαχείρισης της ν. Χρυσή καθώς και η συμφωνία και δέσμευση όλων των συναρμόδιων για το περιεχόμενο της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που πρόκειται να εκδοθεί τις αμέσως επόμενες μέρες.

Το μεσημέρι, ο Υπουργός θα μεταβεί με τη Συντονίστρια για να παραστεί στην τελετή υπογραφής των συμβάσεων για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης Αττικής.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο κ.Χατζηδάκης θα αναχωρήσει για την Αθήνα.