Στη Βαμβακιά Σερρών τα πρώτα ραβασάκια του ΟΠΕΚΕΠΕ για φωτιές

Πάνω από το μισό χωριό της βαμβακιάς έλαβε επιστολή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ μέσα στην οποία αναφέρεται και το πρόστιμο που καλείται να πληρώσει ο κάθε κάτοικος ανάλογα με την αγροτική έκταση που είχε καμμένη κατά την τελευταία μεγάλη φωτιά πριν από μερικούς μήνες που ξεκίνησε από ξερά χόρτα και κόντεψε να κάψει ολόκληρο το χωριό.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ όπως ακριβώς ορίζεται από την νομοθεσία έστειλε τα πρόστιμα στους κατοίκους οι οποίοι γνώριζαν πολύ καλά ότι απαγορεύεται η καύση ξερών χόρτων καθώς μπορεί να προκληθούν ατυχήματα.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού διαμερίσματος της βαμβακιάς Θωμάς Δεμερτζής σήμερα πέρασε την πόρτα του γραφείου του διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Σερρών Σωτήρη Δημητράκη ζητώντας του να μάθει για ποιο λόγο η πυροσβεστική φρόντισε να στείλει, στον ΟΠΕΚΕΠΕ όλες τις εκτάσεις που κάηκαν με αποτέλεσμα να χρειαστεί να πληρώσουν πρόστιμα και να χάσουν κάποιο ποσοστό των δικαιωμάτων τους.

Πρόκειται για την νόμιμη διαδικασία που ακολουθείται από πλευρας πυροσβεστικής με τον πρόεδρο να διαμαρτύρεται λέγοντας ότι θα πρέπει να βρεθεί ο αρχικός αίτιος της φωτιάς και όχι να την πληρώνουν όλοι οι κάτοικοι.
“Ακολουθήσαμε την νόμιμη διαδικασία και ενημέρωσα ως όφειλα τον εισαγγελέα” απαντά από την πλευρά του ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Σερρών Σωτήρης Δημητράκης.
Οι κάτοικοι της βαμβακιάς παρότι κινδύνεψαν τα σπίτια τους αλλά και ανθρώπινες ζωές , δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν ποιος ήταν αυτός που έβαλε τη φωτιά, ενώ δυστυχώς και αρκετές μέρες αργότερα τα φαινόμενα επαναλήφθηκαν.
Ο κύριος Δεμερτζής μάλιστα ανέφερε ότι δεν θέλουν να πληρώσουν τα πρόστιμα γι’ αυτό και θα ζητήσουν τη βοήθεια του διευθυντή του ΟΠΕΚΕΠΕ.