Στη «μάχη» των πανελλαδικών 6.477 υποψήφιοι στην Κρήτη

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Εμμανουήλ Καρτσωνάκης, με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων θα επισκεφθεί εξεταστικά κέντρα του Ηρακλείου, προκειμένου να ευχηθεί από κοντά σε εκπαιδευτικούς και υποψηφίους.

Η Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Κρήτης διαβεβαιώνει γονείς και μαθητές ότι όλα τα εξεταστικά κέντρα της Περιφέρειας Κρήτης βρίσκονται σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας χωρίς ελλείψεις και αδυναμίες, έχοντας καθημερινή και συνεχή επικοινωνία τόσο με το ΥΠΑΙΘ όσο και με τις Δ/νσεις Δ/θμιας Εκπ/σης.

Στα 76 εξεταστικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στην Περιφέρεια Κρήτης θα εξεταστούν 6477 υποψήφιοι των ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Επίσης θα λειτουργήσουν 7 Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα. Δύο για τα ΕΠΑΛ και 5 για τα ΓΕΛ.

Ο κ. Καρτσωνάκης και οι συνεργάτες του θα ήθελαν να εκφράσουν ευχαριστίες στους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν με κάθε τρόπο στην διαδικασία των εξετάσεων, για την προσωπική προσπάθεια που καταβάλλουν και για την διαρκή στήριξή τους στους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Επίσης, εύχονται ολόψυχα καλή επιτυχία και καλή δύναμη σε όλους τους εξεταζόμενους. Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι μία από τις πολλές δοκιμασίες στη μεγάλη διαδρομή της ζωής, γι’ αυτό οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν σε αυτές με ψυχραιμία και καλή διάθεση. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η θετική ψυχολογία και συναισθηματική σταθερότητα κατά τις ημέρες των εξετάσεων, συμβάλλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στη μέγιστη δυνατή επίδοση. Ας προσέλθουν λοιπόν με θέληση κι αισιοδοξία, επιδιώκοντας τους στόχους τους. Με τον τρόπο αυτό η προετοιμασία που έκαναν κατά το προηγούμενο διάστημα θα αποδώσει τους επιθυμητούς καρπούς. Αρωγοί στην προσπάθειά τους είναι και οι γονείς τους, οι οποίοι θα πρέπει να συμπαρασταθούν στα παιδιά τους προσφέροντάς τους την απαραίτητη ηρεμία, συνθήκη αναγκαία για την καλή ψυχολογία των υποψηφίων.