Στη “φάκα” της ΕΛΑΣ ομάδα διακινητών ναρκωτικών στην Κρήτη

Μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας στην Κρήτη που συνέλαβε 6 άτομα για  κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στο Ρέθυμνο και στα Χανιά και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, περισσότερα από 150 γραμμάρια ηρωίνης, 11,2 γραμμάρια κοκαΐνης, 25,6 γραμμάρια κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ, δύο ζυγαριές ακριβείας και 14 κινητά τηλέφωνα.

 

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ρεθύμνης, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, 6 άτομα ( 4 άνδρες ηλικίας  36, 37, 43 και 47 ετών και 2 γυναίκες ηλικίας 22 και 31 ετών), για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, χθες  το απόγευμα από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εξακριβώθηκε ότι δύο ημεδαποί ηλικίας 43 και 47 ετών και μία αλλοδαπή ηλικίας 31 είχαν εγκαταστήσει σε ερημική αγροτική περιοχή του Δήμου Αποκορώνου τροχόσπιτο, το οποίο χρησιμοποιούσαν για την απόκρυψη και πώληση ναρκωτικών ουσιών.

Στην συνέχεια εντοπίστηκαν 3 ημεδαποί (36χρονος, 37χρονος και 22χρονη) , οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ επιβατηγό αυτοκίνητο και ακινητοποιήθηκαν σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνης.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνης με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας στο ανωτέρω Ι.Χ επιβατηγό αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 101 γραμμάρια ηρωίνης και 2,2 γραμμάρια κάνναβης, ,τα οποία όπως διαπιστώθηκε, σε προγενέστερο χρόνο είχαν προμηθευτεί από το ανωτέρω τροχόσπιτο.

Ακολούθησε έρευνα στο τροχόσπιτο από αστυνομικούς  του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ρεθύμνης, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων.

 

Κατά την διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 

  • 50,7 γραμμάρια ηρωίνης,
  • 11,2 γραμμάρια κοκαΐνης,
  • 23,4 γραμμάρια κάνναβης,
  • Δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  • Τρία πτυσσόμενα μαχαίρια,
  • Μία συσκευή παραγωγής ηλεκτροσόκ (φακός- τέιζερ),
  • Το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ,
  • 14 κινητά τηλέφωνα και
  • 27 ναρκωτικά δισκία τα οποία στερούνταν ιατρική συνταγή.

 

Επιπλέον κατασχέθηκε το Ι.Χ επιβατηγό αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

 

Η προανάκριση διενεργείται από Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνης.