Στις Βρυξέλλες ο Ανδρουλάκης – Η συγκινητική ανάρτηση για τη Φώφη Γεννηματά

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά τα αποτελέσματα του α' γύρου των εκλογών ΚΙΝΑΛ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δίνει το “παρών” στο Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες. Το βίντεο στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά.


Την πρώτη του παρουσία στο Συμβούλιο του Κόμματος Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ως πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δίνει στις Βρυξέλλες ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο ίδιος κατά την άφιξή του ανέφερε ότι “σήμερα και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές τιμούν τη μνήμη της προέδρου μας, Φώφης Γεννηματά, που έφυγε τόσο πρόωρα και άδικα”, κάνοντας και μία ανάρτηση στο twitter από το βίντεο που προβλήθηκε στην εκκίνηση του συμβουλίου στη μνήμη της άλλοτε προέδρου του ΚΙΝΑΛ.


Ο νέος πρόεδρος του κόμματος, αναμένεται να θέσει το ζήτημα του εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία στο Συμβούλιο, όπως ο ίδιος τόνισε λέγοντας πως “δεν μπορεί κανένα ευρωπαϊκό κράτος να συνεχίζει να εξοπλίζει την Τουρκία, όπως δυστυχώς έκανε η Ισπανία πρόσφατα, επεκτείνοντας παλαιότερη συμφωνία της κυβέρνησης Ραχόι ξανά με τον κ. Ερντογάν”.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε:

“Μετά τον πολιτικό κόσμο της πατρίδας μας, σήμερα και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές τιμούν τη μνήμη της προέδρου μας, Φώφης Γεννηματά, που έφυγε τόσο πρόωρα και άδικα από κοντά μας.

Όσον αφορά την τοποθέτησή μου, θα θέσω ξανά το ζήτημα εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία. Δεν μπορεί να μιλάμε για μία κοινή πολιτική άμυνας και ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να υπάρχουν κράτη που εξοπλίζουν έναν διεθνή ταραξία, ο οποίος καταπατά κυριαρχικά δικαιώματα γειτονικών χωρών, όπως της Ελλάδας και της Κύπρου και επίσης δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα από τον Νότιο Καύκασο έως τη Μέση Ανατολή.
Θεωρώ, λοιπόν, ότι πρέπει να επανέλθουμε στην πρότασή μου, που υπερψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στον φάκελο εμπορίας οπλών προς τρίτες χώρες, ότι δεν μπορεί κανένα ευρωπαϊκό κράτος να συνεχίζει να εξοπλίζει την Τουρκία, όπως δυστυχώς έκανε η Ισπανία πρόσφατα, επεκτείνοντας παλαιότερη συμφωνία της κυβέρνησης Ραχόι ξανά με τον κ. Ερντογάν. Αυτό είναι απαράδεκτο και πρέπει να σταματήσει, διότι προκαλεί τον ελληνικό λαό”.