Στον Οικουμενικό Πατριάρχη αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης

Επίσημη Αντιπροσωπεία της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης μετέβη στην Κωνσταντινούπολη στις 30 Νοεμβρίου 2021 για την εορτή του Αποστόλου Ανδρέου, ιδρυτού της Μητρός Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, και μετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Φανάρι, με αφορμή την ετήσια Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Η Αντιπροσωπεία, αποτελουμένη από τους Σεβ. Μητροπολίτες Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο, ως Πρόεδρο, και Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμο και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο ως Μέλη, έγινε δεκτή από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, μετά το επίσημο γεύμα.

Oι Μητροπολίτες παρέδωσαν την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης και τα πορίσματα των ιατρών για την υγεία του αρχιεπισκόπου Κρήτης, κ.κ. Ειρηναίου.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες εξετάστηκαν από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης τα ιατρικά πορίσματα και η τελική απόφαση για την απαλλαγή του κ.κ. Ειρηναίου από τα καθήκοντα του ανήκει στον Οικουμενικό Πατριάρχη.