Στο “κόκκινο” ο υδράργυρος και την Κυριακή στην Κρήτη

Φωτογραφία: imageonline

Πότε θα υποχωρήσει ο πρωτοφανής καύσωνας


Στους 40 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να φτάσει και την Κυριακή ο υδράργυρος στην Κρήτη, ενώ οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθούν και στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Το Σάββατο, σημειώθηκαν θερμοκρασίες ρεκόρ στο νησί, αφού το θερμόμετρο άγγιξε τους 41,8 βαθμούς Κελσίου, καταγράφοντας την υψηλότερη τιμή που έχει σημειωθεί τον μήνα Μάιο στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι ακραίες θερμοκρασίες στην Κρήτη και γενικότερα τη νότια Ελλάδα θα διατηρηθούν την Κυριακή, και θα συνεχιστούν την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, με τον υδράργυρο να παίρνει πλέον την κατιούσα από την Τετάρτη και μετά.

Ειδικότερα για την Κυριακή προβλέπονται αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι εντάσεως έως και 5 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες και μετά μεταβλητοί. Το βοριαδάκι ωστόσο δεν θα σταθεί ικανό να “ανακουφίσει” την ασφυκτική αίσθηση στην ατμόσφαιρα, αφού ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει και πάλι στους 40 βαθμούς Κελσίου, ιδιαίτερα στη νότια Κρήτη.

Αυξημένες αναμένεται να είναι και την Κυριακή οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης.

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να οδηγήσουν και αύριο τους Κρητικούς στις παραλίες, σε μια προσπάθεια αναζήτησης δροσιάς. Μάλιστα, λόγω της ημέρας αναμένεται να σημειωθεί το αδιαχώρητο, με την τήρηση των μέτρων ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού να τίθενται σε δοκιμασία.