Στο “μικροσκόπιο” μπαίνουν οι λίστες για τα χειρουργεία στο Βενιζέλειο

Στο “μικροσκόπιο” της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για έλεγχο μπαίνει η λίστα χειρουργείων του Βενιζελείου για περίπου 3.000 επεμβάσεις που είναι σε εκκρεμότητα.

Η αιφνιδιαστική αυτή εντολή του υπουργού δόθηκε την ώρα που γινόταν η συνάντησή του με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, όταν πήρε τον λόγο ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών ν. Ηρακλείου Γιώργος Κωστάκης.

Ο κ. Κωστάκης είπε απευθυνόμενος στον κ. Κικίλια ότι το τελευταίο τρίμηνο λόγω του Covid-19 έχει μειωθεί δραματικά ο διαθέσιμος χειρουργικός χρόνος ενώ “λιμνάζουν” 3.000 επεμβάσεις στο νοσοκομείο.

“Μόνο το τελευταίο τρίμηνο “λιμνάζουν;”, ήταν η ερώτηση του υπουργού για να πάρει την απάντηση ότι τα χειρουργεία αυτά είναι σε εκκρεμότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εμφανώς εκνευρισμένος έδωσε την ίδια ώρα εντολή στη διοίκηση του νοσοκομείου και τον υποδιοικητή της ΔΥΠΕ Κρήτης Δημήτρη Αγαπίου να αναλάβουν να ερευνήσουν γιατί συμβαίνει αυτό.

“Μήπως έμπαιναν άλλα χειρουργεία που δεν είχαν προτεραιότητα; Θα ψάξουμε σε φακέλους και συρτάρια να δούμε τι συμβαίνει” είπε και τόνισε ότι το Βενιζέλειο θα ελεγχθεί από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και τον διοικητή της Άγγελο Μπίνη.

Ναι, σε όλα…

Ο υπουργός άκουσε τις εισηγήσεις γιατρών και νοσηλευτών και είπε “ναι” σε όλα.

“Θα σας στηρίξουμε σε οτιδήποτε μας ζητήσετε με εξειδικευμένη χρηματοδότηση, εξοπλισμό” υπογράμμισε.

Οι συντονιστές  διευθυντές

Ο ίδιος, απαντώντας σε σχετικό σχόλιο του συντονιστή διευθυντή της Γαστρεντερολογικής Κλινικής Γρηγόρη Πασπάτη είπε ότι δρομολογείται πανελλαδικά η προκήρυξη θέσεων συντονιστών διευθυντών, ένα πάγιο αίτημα χρόνων πολλών γιατρών.