Στο «σφυρί» ξενοδοχεία, πολυτελείς βίλες και οικόπεδα στην Κρήτη – 1.754 αγγελίες σε βρετανικό μεσιτικό

Ποια περιοχή της Κρήτης κατέχει τη «μερίδα του λέοντος»


1.754 αγγελίες από ξενοδοχεία, πολυτελείς βίλες, οικόπεδα, ακόμη και… καφετέρια στην Κρήτη συμπεριλαμβάνει ο ιστότοπος του βρετανικού μεσιτικού γραφείου ακινήτων «Rightmove Overseas».

Μετά την άρση των μέτρων λόγω κορωνοϊού στη Βρετανία, οι Βρετανοί έδειξαν ενδιαφέρον για την αγορά ακινήτων στο εξωτερικό και ειδικότερα σε κάποια ηλιόλουστη χώρα, όπως είναι η Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ιταλία και Ελλάδα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το «Rightmove», μέσα σε μόλις μία ημέρα, στις 28 Ιουνίου, οι αναζητήσεις των Βρετανών για αγορά κατοικίας στις παραπάνω χώρες, εκτινάχθηκαν στο 1 εκατομμύριο.

Τι συμβαίνει στην Κρήτη

Σε επίπεδο Ελλάδας, το εν λόγω μεσιτικό γραφείο, έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του 5.750 αγγελίες, εκ των οποίων οι 1.754 αφορούν την Κρήτη.

Περισσότερα από 25 ξενοδοχεία, μία καφετέρια, αλλά και πολλές εκτάσεις γης που περιμένουν τους αγοραστές τους, περιλαμβάνονται στη λίστα με τις, σχεδόν, 2.000 αγγελίες του βρετανικού μεσιτικού γραφείου. Ενώ, δε λείπουν ακόμη και νεοκλασικά κτήρια που βγαίνουν και εκείνα «στο σφυρί».

Οι περισσότερες, βέβαια, αγγελίες, αφορούν βίλες, με αρκετές από αυτές να μπορούν να χρησιμοποιηθεί από τους αγοραστές τους και ως τουριστικά καταλύματα, αφού διαθέτουν έως και 8 δωμάτια.

Τη «μερίδα του λέοντος» στα ακίνητα προς πώληση διαθέτουν, αδιαμφισβήτητα, τα Χανιά, αφού, με μία πρόχειρη καταγραφή, τουλάχιστον 630 από τις 1.754 αγγελίες, αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα των Χανίων.

Δεύτερη «έρχεται» η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, με, περίπου, 205 ακίνητα προς πώληση.

Περίπου 100 είναι οι αγγελίες που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, ενώ, περισσότερα από 70 ακίνητα διατίθενται προς πώληση στο Ηράκλειο.