Στρατηγός Ζαμπετάκης: “Να μην φέρουν άλλους μετανάστες στην Κρήτη”

Την πεποίθηση ότι στην Κρήτη δεν πρέπει να έρθουν άλλοι μετανάστες στην Κρήτη εξέφρασε ο στρατηγός εν Αποστρατεία Γιώργος Ζαμπετάκης μέσα από τον Politica89.8 και τον Νίκο Παπαδάκη, επισημαίνει πως πρέπει να κλείσουμε τα σύνορα, να συνεχιστεί ο φράχτης στον Έβρο και ο στρατός να μην αιφνιδιαστεί. 

Ο στρατηγός εν αποστρατεία Γιώργος Ζαμπετάκης

Παρακολουθώντας και τις συγκλονιστικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, την Εισβολή της Τουρκίας στην Συρία και τον τεράστιο αριθμό προσφύγων που πιθανόν να προκύψει από την εισβολή αυτή στη Ευρώπη και την χώρα μας,  με τα θύματα του πολέμου,  να αναζητούν πλέον στην Ευρώπη την γη της Επαγγελίας, υποστήριξε πως: “Η Ελλάδα είναι ένα κράτος ασφαλές που με την κατάλληλη στρατηγική και την κατάλληλη προετοιμασία των ένοπλων δυνάμεων δεν έχει λόγο να ανησυχεί για τίποτα. Η χώρα μας ανήκει στις μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις και πρέπει να έχει σημαντικό ρόλο στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.”

Η Ελλάδα δεν απειλείται, είναι μεγάλη στρατιωτική δύναμη που πρέπει να ελέγχει την Ανατολική Μεσόγειο

“Το δώρο Χριστουγέννων θεωρώ πως δεν πρέπει να καταβληθεί στους πολίτες αλλά στις ένοπλες δυνάμεις μας , δεν ανησυχώ για την Ελλάδα, είμαστε μία μεγάλη δύναμη,αλλά δεν πρέπει να αιφνιδιαστούμε, πρέπει να είμαστε ετοιμοπόλεμοι και χρειάζονται δραστικά μέτρα. Δεν ανησυχώ για πολεμική σύρραξη,  επειδή η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη. Τόσα χρόνια είμαστε στο ίδιο έργο θεατές, ανέκαθεν οι περιοχές στην Ανατολική Μεσόγειο κινδύνευαν από πολεμικές συγκρούσεις και συρράξεις, ωστόσο το κράτος μας δεν απειλείται, δεν κινδυνεύει γιατί ανήκουμε στην Ευρώπη, το διεθνές δίκαιο μας προστατεύει, η Ευρωπαϊκή Ένωση μας προστατεύει και γι αυτό το λόγο οι Τούρκοι δεν θα μας απειλήσουν ποτέ όσο ανήκουμε στην Ευρώπη. Η πολιτική των Τούρκων είναι τέτοια που απειλούν για να απειλούν και να επωφελούνται από τυχόν αδράνειες μας, γι αυτό και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι στρατιωτικά. Εμείς πρέπει να ενισχυθούμε στρατιωτικά για λόγους άμυνας και γιατί σαν ισχυρό κράτος πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να ελέγχουμε την περιοχή μας και να παίξουμε σημαντικό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο.”

Η Αμερική και η Ρωσία συνεχίζουν την πολιτική και στρατιωτική δράση τους στην Ανατολική Μεσόγειο.

Συνεχίζεται η πολιτική των υπερδυνάμεων της  Ρωσίας και της  Αμερικής, ανάλογα με τα συμφέροντα τους, στρέφονται είτε με του κούρδους, είτε με τους Σύριους, είτε με τους Ιρακινούς. Τα κράτη που στρέφονται ενάντια κάποιων άλλων λαών είναι αυτά που θα αντιμετωπίσουν εντάσεις, γιατί η δράση φέρνει αντίδραση και η βία φέρνει βία. Γι αυτό κι εμείς πρέπει να παρακολουθούμε τις υπερδυνάμεις, αλλά να είμαστε  συνάμα προετοιμασμένοι στρατιωτικά και να μην εμπιστευόμαστε αβλεπή την Αμερική η την Ρωσία. Δεν χρειάζεται να καθόμαστε απαθείς.

“Κλείνουμε τα σύνορα μας και δεν δεχόμαστε πρόσφυγες στην Κρήτη”

“Στην Ελλάδα είμαστε φιλάνθρωποι αλλά μέχρι σε ένα βαθμό, να φιλοξενήσουμε και να μεριμνήσουμε για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, αλλά μέχρι το βαθμό που μπορούμε. Επειδή το μεταναστευτικό και προσφυγικό φαίνεται να εντείνεται, θεωρώ πως τα σύνορα μας πρέπει να κλείσουν, ο φράχτης στο Έβρο να συνεχίσει να λειτουργεί και η Κρήτη να μην δεχτεί άλλους πρόσφυγες και μετανάστες. Γενικά θα έπρεπε να έχει δημιουργηθεί ένα Όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό την κοινή πολιτική και στρατηγική για κρίσιμα θέματα όπως το μεταναστευτικό ή το προσφυγικό, εφόσον δεν υπάρχει όμως σαν χώρα πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας.”