Στ. Αρναουτάκης: ”Να μας πει η κυβέρνηση το χρονοδιάγραμμα για τον ΒΟΑΚ”

Στην προμετωπίδα των διεκδικήσεων της Περιφέρειας Κρήτης το κρίσιμο ζήτημα του Βόρειου Οδικού Άξονα, για το οποίο απηύθυνε έκκληση χθες ο περιφερειάρχης Στ. Αρναουτάκης προς τον πρωθυπουργό, τον οποίο κάλεσε να ξεδιπλώσει τον σχεδιασμό του σε ότι αφορά τον τρόπο υλοποίησης και τα χρονοδιαγράμματα κατασκευής του.

Ειδικότερα ο κ. Αρναουτάκης, στη διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο του απολογισμού της απερχόμενης αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Πελαγίας Πετράκη, επανέλαβε για μια ακόμα φορά ότι η ολοκλήρωση του οραματικού αυτού έργου αποτελεί πρώτης γραμμής αίτημα για την Περιφέρεια Κρήτης, ξεκαθαρίζοντας για μια ακόμα φορά ότι η χάραξη του δρόμου θα πρέπει να συνδέει την Κίσσαμο με τη Σητεία.

Ειδικότερα στην τοποθέτησή του ενώπιον τοπικών Αρχών και Φορέων ο κ. Αρναουτάκης υπενθύμισε πως μέχρι τώρα έγιναν οι κινήσεις από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου υποδομών, «αν όμως αυτές δεν ικανοποιούν την παρούσα ηγεσία, θα πρέπει ξεκάθαρα να βγει και να πει ο αρμόδιος υπουργός για ποιον λόγο αλλάζει τον σχεδιασμό και για ποιον λόγο θα ξεκινήσουμε εξαρχής για να κάνουμε οποιεσδήποτε μελέτες», ανέφερε.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης τόνισε πως αν από το 2011 η Περιφέρεια Κρήτης είχε την αρμοδιότητα για να ολοκληρώσει τις μελέτες, σήμερα θα υπήρχαν μελέτες, ενώ τώρα συζητούμε πως δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η χάραξη του δρόμου.

Καταλήγοντας στην παρέμβαση του για το θέμα ο κ. Αρναουτάκης ανέφερε : «ας περιμένουμε λοιπόν τις δεσμεύσεις του νέου υπουργού και του πρωθυπουργού και τότε θεωρώ ότι ως μια γροθιά όλοι μαζί στην Κρήτη πρέπει να βρούμε τον τρόπο για την υλοποίηση αυτού του μεγάλου αναπτυξιακού έργου».