Συνήγορος οικογένειας Ξυλούρη: Το φονικό στα Ανώγεια έγινε για μια «καπετανιά»

Την εκτίμησή του ότι το διπλό φονικό στα Ανώγεια έγινε για μια «καπετανιά» εξέφρασε μέσω τηλεοπτικής του παρέμβασης ο συνήγορος της οικογένειας Ξυλούρη, του νεαρότερου από τους δύο νεκρούς.

Αφού τόνισε ότι θα αποφύγει να ασχοληθεί με προσβολές και εμπρηστικές δηλώσεις που ενδεχόμενα προκλήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, δήλωσε ότι η οικογένεια που εκπροσωπεί, επιθυμεί «να βρεθεί η αλήθεια και μόνο η αλήθεια».

Στη συνέχεια, μέσω του κεντρικού δελτίου του ΑΝΤ1, έκανε λόγο για μια «βεβιασμένη σπουδή της πλευράς υπεράσπισης του κατηγορούμενου, να διαψεύσει ότι το το συγκεκριμένο όπλο που παραδόθηκε από πλευράς της οικογένειας Ξυλούρη, ήταν αυτό που έφερε ο αείμνηστος ο Γιώργος Ξυλούρης».

«Για εμάς όλα είναι ερευνητέα. Δεν υπάρχουν αξιώματα. Η δικογραφία είναι πάρα πολύ φτωχή. Κανείς δεν έχει μιλήσει. Πολλοί αυτόπτες μάρτυρες δεν κατέθεσαν για το περιστατικό και αυτοί που κατέθεσαν, είπαν πως δεν θυμούνται», επισήμανε.

Για το εάν υπήρξε τρίτο όπλο στη σκηνή της τραγωδίας, σημείωσε: «Η υπεράσπιση έσπευσε να πει ότι δεν είναι αυτό που έφερε ο Γιώργος Ξυλούρης».

Και στην ερώτηση γιατί υπογραμμίζει τη λέξη «έφερε», απάντησε: «Το να πυροβόλησε, είναι ερευνητέο. Το αν το όπλο που παρεδόθη είναι “μούφα”, θα φανεί από τις εργαστηριακές εξετάσεις». Και πρόσθεσε: «Καλό είναι να αφήσουμε την ανακριτική διαδικασία να εξελιχθεί και να μιλήσουν αυτοί που πρέπει. Να έρθουν και τα πορίσματα των εργαστηριακών εξετάσεων και κυρίως του DNA, από το αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών».

Όσον αφορά το τι λέει η πλευρά Ξυλούρη ότι ευθύνεται για το φονικό, τόνισε: «Η κακώς νοούμενη καπετανιά από συγκεκριμένη πλευρά. Δεν θα ήθελα να επεκταθώ, καθώς έδωσα τον λόγο μου στην οικογένεια να μην προβώ σε εμπρηστικές δηλώσεις. Αυτό που προέχει, είναι η αποφυγή της καθετοποίησης της αντιπαλότητας».

Για το ποιος πυροβόλησε τον πατέρα του κατηγορούμενου, υπογράμμισε: «Δεν θα ήθελα να πάρω θέση αυτήν τη στιγμή. Όλα είναι υπό διερεύνηση. Ας μην προτρέχουμε να βγάζουμε συμπεράσματα, να καταδικάζουμε συνειδήσεις, γιατί είναι αυτό που μας βολεύει. Εάν αποδειχθεί ότι πυροβόλησε ο Γιώργος Ξυλούρης, η οικογένειά του θα είναι έτοιμη να το αποδεχτεί. Εάν αποδειχθεί ότι δεν έχει πυροβολήσει, θεωρούμε ότι θα είναι άδικο να χρεωθεί τον έστω ανυπαίτιο θάνατο του Λευτέρη Καλομοίρη».