Συναγερμός στην Ιταλία – Εγκλωβισμένοι σε κρουαζιερόπλοιο 6.000 επιβάτες

Το κρουαζιερόπλοιο Costa Smeralda SHUTTERSTOCK

Στην Ιταλία 6.000 επιβάτες είναι εγκλωβισμένοι σε κρουαζιερόπλοιο, καθώς ένα ζευγάρι Κινέζων ενδέχεται να νοσεί από τον νέο κοροναϊό.


Ένα κρουαζιερόπλοιο με 6.000 επιβάτες, βρίσκεται υπό “κράτηση” σε λιμάνι της Ιταλίας, αφού ένα ζευγάρι Κινέζων ένιωσε αδιαθεσία και αμέσως εισήχθησαν για εξετάσεις. Αναμένεται να διαπιστωθεί αν νοσούν από τον νέο κοροναϊό.

Η 54χρονη γυναίκα ανέβασε πυρετό και αμέσως, αυτή και ο σύζυγός της τέθηκαν σε καραντίνα με σκοπό να διενεργηθούν οι κατάλληλες εξετάσεις.

Το κρουαζιερόπλοιο “Costa Smeralda” βρίσκεται προς το παρόν στο λιμάνι Civitavecchia, περίπου 35 μίλια νότια της Ρώμης.

Προς το παρόν οι επιβάτες απαγορεύεται να απομακρυνθούν από το πλοίο, μέχρι να επιβεβαιωθεί ότι η γυναίκα και ο σύζυγος της, δεν πάσχουν από τον ιό, ο οποίος έχει επιφέρει παγκόσμια ανησυχία.

Το κρουαζιερόπλοιο διανύει σήμερα την τελευταία μέρα του ταξιδιού του. Ξεκίνησε στις 23 Ιανουαρίου και μέχρι στιγμής έχει περάσει από τη Λα Σπέτσια, τη Σαβόνα, τη Μασσαλία, τη Βαρκελώνη και τη Μαγιόρκα.

Σύμφωνα με την DailyMail, το ζευγάρι πιστεύεται ότι επιβιβάστηκε στο κρουαζιερόπλοιο από τη Σαβόνα, στις 25 Ιανουαρίου, έχοντας φτάσει στο Μιλάνο με πτήση από Χονγκ Κόνγκ.