Συνελήφθη ο ιερέας με το παραλήρημα κατά των μασκών σε αγιασμό σχολείου

Είχε αναφερθεί εναντίον της ιεραρχίας της εκκλησίας και της χρήσης μάσκας


Στον εισαγγελέα Ρεθύμνου θα οδηγηθεί ο ιερέας στο Ρέθυμνο που κατά τη διάρκεια αγιασμού στο 5ο νηπιαγωγείο προχώρησε σε ένα παραληρηματικού τύπου κήρυγμα.

Στον λόγο του εναντιώθηκε στη χρήση μάσκας και προέτρεψε τους πολίτες να μην τη χρησιμοποιήσουν στα παιδιά τους.

Ο ιερέας συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου κατηγορούμενος για διέγερση σε απείθεια.

Να σημειωθεί ότι ο Ιερατικός Σύνδεσμος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου σε ανακοίνωσή του διαχώρισε τη θέση του από αυτή του ιερέα.

Στην ανακοίνωσή του ο σύνδεσμος αναφέρει: 

“Ο Ιερατικός Σύνδεσμος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, αφού έλαβε γνώση δημοσιευμάτων σε τοπικά ΜΜΕ του Ρεθύμνου καθώς και σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπου έχει αναρτηθεί και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό με κληρικό της Μητροπόλεώς μας ο οποίος αντιτίθεται αναρμοδίως στα μέτρα της Πολιτείας για την προστασία της δημόσιας υγείας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και προτρέπει τους ανθρώπους του τόπου μας να μην τα εφαρμόζουν, ανακοινώνει κατηγορηματικά και απερίφραστα ότι οι απόψεις αυτές δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τα μέλη του, εφημερίους της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Όλοι οι εφημέριοι της Μητροπόλεώς μας, με εξαίρεση δυστυχώς τη συγκεκριμένη περίπτωση που έχει καταγγελθεί στα προαναφερθέντα δημοσιεύματα, ταυτίζονται απόλυτα με τις θέσεις που επανειλημμένως έχει εκφράσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευγένιος σε δημόσιες παρεμβάσεις του στα ΜΜΕ, αλλά και σε ομιλίες του στους Ιερούς Ναούς, θέσεις οι οποίες έχουν αποφασιστεί σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας μας και τους Νόμους της Ελληνικής Πολιτείας από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης.

Ευχόμαστε και προσευχόμαστε ο εν λόγω κληρικός να συνειδητοποιήσει άμεσα το λάθος του και να εναρμονιστεί με την Εκκλησία της Κρήτης, τον Επίσκοπό μας και όλους εμάς, τους αδελφούς του κληρικούς, που συναποτελούμε τον Ιερό Κατάλογο της Τοπικής μας Εκκλησίας”