Συνεχίζεται η μετασεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη

Η ισχυρότερη δόνηση που καταγράφηκε ήταν 3,6 Ρίχτερ – Τρεις ασθενείς δονήσεις και στη θαλάσσια περιοχή της Γαύδου στη διάρκεια της νύχτας


Νύχτα με συνεχή μετασεισμική δραστηριότητα ήταν αυτή που πέρασε για την Κρήτη, καθώς από τα μεσάνυχτα και μέχρι τις 6:00 το πρωί καταγράφηκαν αλλεπάλληλες δονήσεις στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου. Σύμφωνα με την καταγραφή της δραστηριότητας από τους σεισμογράφους του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου από τις 00:54 έως τις 5:59 τα ξημερώματα της Τετάρτης καταγράφηκαν στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου 23 ασθενείς μετασεισμικές δονήσεις.

Η ισχυρότερη από αυτές στη 1:46 ήταν μεγέθους 3,6 Ρίχτερ και έγινε αισθητή και στο Ηράκλειο. Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 11,5 χιλιόμετρα και το επίκεντρο εντοπίστηκε σε απόσταση 5 χιλιομέτρων Βορειοανατολικά του Αρκαλοχωρίου.

μετασεισμός Αρκαλοχώρι

Στη 1:55 ακολούθησε μία ακόμη δόνηση μεγέθους 2,7 Ρίχτερ.

Τριπλός σεισμός και στη Γαύδο

Τρεις ασθενείς σεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν επίσης, λίγο μετά τα μεσάνυχτα και μέσα σε χρονικό διάστημα 20 περίπου λεπτών, στη θαλάσσια περιοχή της Γαύδου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στις 00:04 καταγράφηκε από τους σεισμογράφους δόνηση 2,4 Ρίχτερ στη θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 14 χιλιομέτρων Δυτική – Νοτιοδυτικά της Γαύδου με το εστιακό βάθος να υπολογίζεται στα 11 χιλιόμετρα. Ακολούθησαν στις 00:10 δόνηση μεγέθους 2,2 Ρίχτερ και στις 00:21 μια τρίτη μεγέθους 2,4 Ρίχτερ.

σεισμός Γαύδος