Συνεχίζουν ανοδικά οι last minute κρατήσεις και στην Κρήτη

Συνέχισαν να κινούνται ανοδικά οι κρατήσεις για τους ελληνικούς προορισμούς στις γερμανόφωνες αγορές στο τέλος Αυγούστου, με εξαίρεση την Χαλκιδική, σύμφωνα με τα στοιχεία του Holidayheck.

Το money-tourism.gr, παρουσιάζει, την πορεία των κρατήσεων, στους πλέον ευπώλητους και δημοφιλείς προορισμούς σε Ελλάδα και Μεσόγειο, με στοιχεία που αφορούν το τέλος Αυγούστου, τόσο σε ετήσια βάση, όσο και τις τελευταίες 7 ημέρες. Στα αξιοσημείωτα, σε ετήσια βάση οι κρατήσεις εμφανίζουν αύξηση 6%, με τους ελληνικούς προορισμούς πλην Χαλκιδικής, να ξεπερνούν το ποσοστό αυτό, ενώ στις τελευταίες 7 ημέρες η αύξηση είναι μόλις 1%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του HolidayCheck, της μεγαλύτερης ταξιδιωτικής ιστοσελίδας για όλες τις γερμανόφωνες χώρες (Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία), στην οποία ο καθένας μπορεί να βρει το ιδανικό ξενοδοχείο, να κλείσει τις διακοπές του και να έρθει σε επαφή με άλλους παραθεριστές, η οποία αντλεί από μια βάση δεδομένων με περισσότερες από 8 εκατομμύρια αξιολογήσεις ξενοδοχείων, εικόνες και βίντεο για να σας βρει την καλύτερη προσφορά, η εικόνα των κρατήσεων στους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Μεσογείου, έχει ως εξής:

Σύμφωνα με τον πίνακα, η Κρήτη εμφανίζει σε ετήσια βάση, αύξηση στις κρατήσεις κατά 12%, η Ρόδος 14%, η Κως 10%, η Κέρκυρα 8%, ενώ η Χαλκιδική εμφανίζει μείωση της τάξης του 11%.

Στο «κόκκινο» σε ετήσια βάση κινούνται οι περισσότεροι ισπανικοί προορισμοί, ενώ σημαντικές αυξήσεις σημειώνουν οι τουρκικοί. Αρνητικά κινούνται επίσης τόσο η Κύπρος, όσο και η Βουλγαρία.

Tην τελευταία εβδομάδα

Στο «κόκκινο» σε ετήσια βάση κινούνται οι περισσότεροι ισπανικοί προορισμοί, ενώ σημαντικές αυξήσεις σημειώνουν οι τουρκικοί. Αρνητικά κινούνται επίσης τόσο η Κύπρος, όσο και η Βουλγαρία.

Τις τελευταίες 7 ημέρες, η εικόνα είναι μικτή. Στα αξιοπρόσεκτα των στοιχείων η αύξηση 42% της Κω, το «γύρισμα» της Κρήτης στο «κόκκινο», η άνοδος της Ρόδου και η αρνητική εξέλιξη των κρατήσεων σε Κέρκυρα και Χαλκιδική, όπου εμφανίζεται μια «βουτιά» 24%.

Μικτή εικόνα εμφανίζουν και οι προορισμοί σε Ισπανία και Τουρκία, ενώ η Αίγυπτος συνεχίζει να κινείται ανοδικά, με εξαίρεση το Σαρμ Ελ Σέϊχ.