Συνεχείς σεισμικές δονήσεις νότια της Ιεράπετρας

Νέες σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Παρασκευής νότια της Ιεράπετρας, κοντά στα σημεία που έδωσαν το μεγάλο σεισμό των 6,6 ρίχτερ πριν από ένα μήνα.

Ο σεισμός, 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:34 το βράδυ της Παρασκεύης στα ανοιχτά του νησιού σύμφωνα το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο με το επίκεντρο να εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή, 38 χιλιόμετρα νότια της Άρβης.

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 33 χλμ.

Τo Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ανέφερε ότι η νέα σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,7 Ρίχτερ ενώ το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο έδινε τη σεισμική δόνηση 5,1 Ρίχτερ με εστιακό βάθος τα 40 χλμ.

Aκολούθησε νέος σεισμός στις 00:17, μεγέθους 4,5 βαθών της κλίμακας Ριχτερ, με επίκεντρο 62 χλμ Νότια – Νοτιοανατολικά της Άρβης Ηρακλείου Κρήτης και εστιακό βάθος τα 25 χλμ

Το πρωί της Παρασκευής σημειώθηκε μια ακόμη σεισμική δόνηση μεγέθους 4, 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, την οποία είχε καταγράψει το σεισμολογικό δίκτυο στις 10:43 ώρα Ελλάδος.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 65 χλμ νότια της Άρβης, στο νομό Ηρακλείου, με εστιακό βάθος τα 4,9 χιλιόμετρα.