Σχολείο άνοιξε ξανά μετά από μισό αιώνα, στο Οροπέδιο Λασιθίου!

Μετά από μισό αιώνα άνοιξε ξανά ένα σχολείο στο Οροπέδιο Λασιθίου. Χθες πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς έγινε η τελετή του Αγιασμού στο παλιό δημοτικό σχολείο στο Τζερμιάδων, όπου θα στεγαστεί το παράρτημα του νηπιαγωγείου του Αγίου Γεωργίου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη, στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη, εκεί θα φοιτήσουν 14 παιδιά και άλλα 20 από τον οικισμό του Αγίου Γεωργίου.

Ο δήμος έχει φροντίσει για την ανακαίνιση του χώρου του σχολείου και την τοποθέτηση του απαραίτητου εξοπλισμού για την απρόσκοπτη φιλοξενία των μικρών μαθητών. Όπως ειπώθηκε στην εκπομπή διαπιστώνεται αντιστροφή της αστυφιλίας στο Οροπέδιο με την επιστροφή των κατοίκων στις ρίζες τους τα χρόνια της κρίσης και ο δήμαρχος θέτει ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων του τη στήριξη των νέων και των οικογενειών, τους.

Ο κ. Στεφανάκης ανέφερε ακόμα ότι υπάρχει ενδεχόμενο ν’ ανοίξει κι άλλο σχολείο στο Οροπέδιο τα επόμενα χρόνια αφού τώρα υπάρχουν πολλά παιδιά ηλικίας 2-3 ετών- μελλοντικοί μαθητές δηλ. νηπιαγωγείου και δημοτικού.

Άλλωστε και στο παρελθόν ο δήμαρχος Οροπεδίου είχε εκφράσει το όραμά του του για έναν δήμο όπου η ιστορία, ο πολιτισμός και οι προσπάθειες για μία πορεία στο αύριο έχει θεματοφύλακες, ανθρώπους, που επέλεξαν να παραμείνουν στον τόπο τους.