Κρήτη – Επί 5 χρόνια εισέπραττε τη σύνταξη της νεκρής θείας του

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε χθες ένας Κρητικός, ο οποίος φέρεται να εισέπραττε επί σειρά ετών τη σύνταξη της θείας του, παρά το γεγονός ότι η τελευταία είχε αποβιώσει.

Ο κατηγορούμενος, ηλικίας περίπου 55 ετών, καταδικάστηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης σε φυλάκιση 4 ετών για την πράξη της υπεξαίρεσης αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας. Σημειώνεται ότι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο μείωσε κατά δύο χρόνια την ποινή που είχε επιβληθεί στον κατηγορούμενο σε πρώτο βαθμό.

Εισέπραττε 5 χρόνια τη σύνταξη

Ο 55χρονος άνδρας φέρεται να μη δήλωσε το θάνατο της θείας του στο ΙΚΑ, με αποτέλεσμα να λαμβάνει – ως συνδικαιούχος με τη θανούσα σε τραπεζικό λογαριασμό – τη σύνταξή της για διάστημα περίπου πέντε ετών.

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο 55χρονος φέρεται να έβαλε στην τσέπη του το επίμαχο διάστημα περίπου 83.000 ευρώ! Ωστόσο, το εν λόγω ποσό με τις σχετικές προσαυξήσεις ανέρχεται πλέον περίπου στα 200.000 ευρώ. Τόσα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρήματα τα οποία ζητά το ΙΚΑ να του επιστρέψει ο 55χρονος.