Τέλη κυκλοφορίας: Τι θα πληρώσουν οι οδηγοί και τι αλλάζει από το 2021

eurokinissi

Τέλος στα σενάρια περί αύξησης των τελών κυκλοφορίας για φέτος έβαλε ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Καραμανλής – Γιατί εξετάζεται μείωση στην εισαγωγή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τελευταίας τεχνολογίας


“Θα πληρώσουμε ακριβώς τα ίδια με πέρυσι”, διαβεβαίωσε ο Υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής σε ερώτηση που του έγινε για τα τέλη κυκλοφορίας, στην πρωινή εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”.

“Αν δεν κάνουμε κάτι, τα τέλη κυκλοφορίας θα αυξηθούν το 2021, είπε παράλληλα τονίζοντας ωστόσο ότι, «υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία για τη σύνδεσή τους με τους ρύπους. Έχουμε από τους παλαιότερους στόλους αυτοκινήτων», σημείωσε ανακοινώνοντας πως η λύση που εξετάζει η κυβέρνηση είναι «η στήριξη εισαγωγής καλών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων νέας τεχνολογίας».

«Η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε απαγορευτική την εισαγωγή μεταχειρισμένων αυτοκίνητων, λόγω του ότι ερχόντουσαν ανεξέλεγκτά πολλά αυτοκίνητα από μεγάλες εταιρείες leasing», είπε ο Υπουργός Μεταφορών, τονίζοντας πως «αν δεν κάνουμε κάτι άμεσα, εκ των πραγμάτων θα αυξηθούν τα τέλη του 2021».

Οι πίνακες των ποσών:

Τέλη κυκλοφορίας: Τι θα πληρώσουν οι οδηγοί και τι αλλάζει από το 2021
Τέλη κυκλοφορίας: Τι θα πληρώσουν οι οδηγοί και τι αλλάζει από το 2021

 

Δεν θα αυξηθεί η τιμή στις αστικές συγκοινωνίες

“Θα ήταν ανώριμο να πω ότι θα μειώναμε το εισιτήριο», διευκρίνισε ο Υπουργός Μεταφορών κάνοντας λόγο για «τραγική κατάσταση στα Μέσα» και ξεκαθαρίζοντας πως «το εισιτήριο δε θα αυξηθεί». Στάθηκε ωστόσο στο μεγαλύτερο πρόβλημα, που δεν είναι άλλο από την παράνομη διέλευση, τονίζοντας πως «πρέπει αλλάξει αυτή η κουλτούρα». «Έχουμε ήδη αυξήσει τους ελέγχους», υπενθύμισε ο Κώστας Καραμανλής.