Τέλος οι μηχανές άμεσης επέμβασης του ΕΚΑΒ από την Κρήτη!

“Ξηλώνει” οριστικά και αμετάκλητα τον στόλο των δικύκλων του ΕΚΑΒ η διοίκηση του Εθνικού Κέντρου!


Μάλιστα με εσωτερικό έγγραφο προς την τοπική ηγεσία ζητείται να αποσταλούν άμεσα-απόψε σύμφωνα με πληροφορίες του Politica.gr – τα τελευταία δυο δίκυκλα μεγάλου κυβισμού που διέθετε το ΕΚΑΒ στην Κρήτη προκειμένου να ανταποκρίνεται άμεσα σε έκτακτα περιστατικά κυρίως εντός των μεγάλων αστικών κέντρων όπου η πρόσβαση των ασθενοφόρων αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της άναρχης δόμησης και στάθμευσης των οχημάτων.

Η επιχείρηση αποψίλωσης του ΕΚΑΒ στο νησί είχε ξεκινήσει εδώ και ένα 1,5 χρόνο περίπου όταν χωρίς σοβαρή δικαιολογία ζητήθηκαν να αποσταλούν στην Αθήνα οι 3 από τις 5 μηχανές που διέθεταν οι διασώστες στη Κρήτη (3 Ηράκλειο, 1 Χανιά, 1 Ρέθυμνο). Παρά τις αντιδράσεις και την επιχειρηματολογία των εκπροσώπων των εργαζομένων τότε, η κεντρική διοίκηση του Εθνικού Κέντρου δεν μεταπείστηκε και έτσι απέμειναν από 1 μηχανή σε Ηράκλειο και Χανιά.

Από σήμερα όμως δεν θα υφίσταται καν δίκυκλος στόλος στο νησί αφού για δεύτερη φορά η Αθήνα έρχεται να παρέμβει επικαλούμενη αυξημένο όγκο περιστατικών στην πρωτεύουσα και έτσι ζητά να αποσταλούν και οι δυο εναπομείνασες μηχανές του νησιού.

Η εντολή του προέδρου ΕΚΑΒ Παναγιώτη Τζανετή είναι άμεσα εκτελεστή και έτσι οι δυο μηχανές θα ταξιδέψουν απόψε το πιθανότερο για το λιμάνι του Πειραιά ώστε να ενταχθούν στο στόλο της Αττικής.

Πρόκειται για μηχανές μεγάλου κυβισμού , οι οποίες φέρουν όλο τον εξοπλισμό πρώτων βοηθειών που μπορεί να διαθέτει ένα ασθενοφόρο με ενσωματωμένο και απινιδωτή. Tο Εθνικό Κέντρο για να αιτιολογήσει τη νέα απόφαση του επικαλείται ότι τα διαθέσιμα δίκυκλα της Κρήτης δεν ενεργούσαν σε περιστατικά, παραγνωρίζοντας ωστόσο το γεγονός ότι αυτό οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού. Έτσι αντί να καλυφθούν οι θέσεις αποφάσισε να αποσύρει τις μηχανές του ΕΚΑΒ από την Κρήτη επιτυγχάνοντας(!) με αυτό τον τρόπο να μειώσει και τα κενά προσωπικού αφού δεν θα υφίσταται πλέον ζήτημα με τις μηχανές για την κάλυψη τους.