Τίμησαν τον Μιχάλη Λεμπιδάκη οι αστυνομικοί (φωτογραφίες)

Κατάμεστο γνωστό κέντρο στον Πλατανιά στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων. Στην εκδήλωση ήταν παρών ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης με την οικογένειά του, η περιπέτεια του οποίου συγκλόνισε το πανελλήνιο, όπως βεβαίως και ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε την πολύμηνη απαγωγή του η ΕΛ.ΑΣ.

Ο κ. Λεμπιδάκης, μαζί με τον αδερφό του και τον πατέρα του, τιμήθηκαν από την ΕΑΣΥ Χανίων, για την μεγάλη δωρεά που έκαναν στην ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη, με τον Κρητικό επιχειρηματία να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι… «Τους φίλους τους καταλαβαίνεις στα δύσκολα. Κι εδώ μέσα βλέπω πολλούς φίλους».

Παράλληλα, τιμήθηκε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη, καθώς και τρεις αστυνομικοί για τον ρόλο – κλειδί που έπαιξαν.

Επίσης τιμήθηκαν οι δημοσιογράφοι Μάριος Παρασκάκης και Παντελής Γιαΐτσης για την διαρκή κάλυψη αστυνομικού ρεπορτάζ, όπως επίσης και πολλοί συνάδελφοι των αστυνομικών για τον ζήλο που επιδεικνύουν στο καθήκον, καθώς και συνταξιοδοτηθέντες αστυνομικοί.
Τέλος, τιμήθηκαν τα παιδιά επτά αστυνομικών, που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές της Γ’ θμιας Εκπαίδευσης.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά οι Μάνος Πιτοπουλάκης, Γιάννης Τζαγκαράκης, Βάσω Σταυρουλάκη και Γιώργος Μυλωνάκης, ενώ χόρεψαν οι «Βιγλάτορες», καθώς και μέλη του τμήματος εκμάθησης παραδοσιακών χορών της ΕΑΣΥ Χανίων, υπό την καθοδήγηση του Σήφη Βιγλάκη.

Πλούσια δώρα «έκρυβαν» οι κλήροι που πουλήθηκαν και συνέβαλαν στα έσοδα της εκδήλωσης, τα μισά από τα οποία θα πάνε σε βοήθεια των παιδιών αστυνομικού, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Μάλιστα, ο Υποστράτηγος Λαγουδάκης κάλεσε τον πρόεδρο της ΕΑΣΥ Χανίων, Νίκο Ξανθουδάκη, να τον συναντήσει την Δευτέρα στο γραφείο του, προκειμένου να ληφθεί πρωτοβουλία για να βοηθηθούν περαιτέρω τα παιδιά που έχασαν τους γονείς τους.