Τα κολονάκια στο ΒΟΑΚ δεν εμποδίζουν τους …τολμηρούς

“Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα” λέει ο σοφός λαός όταν δεν αλλάζει τίποτα στον τόπο όπου έχουμε θρηνήσει πάνω από την αρχή του έτους και μιλάμε βέβαια για τον περιβόητο ΒΟΑΚ, που τελευταία στο κομμάτι πάνω από την Αγία Πελαγία, τον “στολίσαμε” με κολονάκια, για να μην γίνονται λέει αναστροφές!!

Ασφαλώς και αυτά τα μέτρα δεν πτοούν κάποιους συμπολίτες μας που εξακολουθούν να παίζουν κορώνα – γράμματα  την ζωή τους αλλά και των άλλων που θα τύχουν να περνούν από το σημείο.

Διαβάστε την ανάρτηση του εμπνευστή της κίνησης ΣΟΣ ΒΟΑΚ Αντώνη Παπανικολάου, και ζήστε μαζί του την αγωνία που έζησε ο ίδιος. Περιγράφει λοιπόν το περιστατικό:

Χθες ερχόμενος από Ρέθυμνο για Ηράκλειο, μπαίνω στο στένεμα στην Αχλάδα ,ανάβω φλας για να μπω στον παράλληλο για να μπορέσω να σταματήσω και να βγάλω μια φωτογραφία τα νέα κολονάκια που μπήκαν.
Αφού παρκάρω στην άκρη και κατεβαίνω στην διακλάδωση με τα πόδια, τραβάω την φωτογραφία που ήθελα.
Μπαίνω στο αμάξι μου και βλέπω πίσω μου να κατεβαίνουν δύο αγροτικά.
Το μπροστά όπως φαίνεται φτάνει και μπλοκάρει το μυαλό του οδηγού, δεν ξέρει τη να κάνει ….θέλει να πάει προς κατεύθυνση το Ρέθυμνο, ο πίσω λοιπόν του κάνει σινιάλο να στρίψουν.
Τότε , εγώ νομίζοντας ότι θα καβαλήσουν τα κολονάκια αρχίζω αφού είχα μπει μέσα στο αμάξι να αναβωσβήνω τα φώτα.
Τότε και αφού βλέπουν ότι υπάρχει κάποιος που τους αποτρέπει να κάνουν την παράβαση φεύγουν με κατεύθυνση το Ηράκλειο.
Λέω ένταξη η παράβαση αποτράπηκε , άρα φεύγω και εγώ για να δω μέχρι που πάνε τα κολωνάκια…
Λίγο πιο κάτω και στην ευθεία πλέων βλέπω να έχουν σταματήσει και οι δύο έτοιμοι για αναστροφή.
Ανάβω αλάρμ και σταματάω μπροστά τους και τρέχω με τα πόδια για να τους πω ότι είναι επικίνδυνο αυτό που πάνε να κάνουν, ΑΛΛΑ χωρίς πολλά πολλά και ενώ έρχονταν αυτοκίνητα πίσω τους και έβλεπαν ότι εγώ πλησίαζα πατάνε γκάζι και κάνουν την αναστροφή…
Ειλικρινά ένοιωσα ότι δεν υπάρχει σωτηρία. Ότι και να κάνεις δυστυχώς μόνο με ακραία μέτρα θα κοπεί η παράβαση σε όλο αυτό το κομμάτι.
Φυσικά ήθελα να βγάλω φωτογραφία και στην διακλάδωση της Αγίας Πελαγίας, αλλά είχαν κοπεί τα φτερά μου και δεν σταμάτησα.
Πρέπει άμεσα να βρεθεί μια λύση.
Το ότι από την πρώτη μέρα που μπήκαν τα κολονάκια δεν έχουμε θρηνήσει θύματα σε αυτό το σημείο, φταίει ότι υπάρχουν και μερικοί που μπαίνουν στο στένεμα του δρόμου με χαμηλή ταχύτητα,άρα προλαβαίνουν την αναστροφή που θα κάνει κάποιος αλλά δεν είναι αυτό λύση.

Όλη η ομάδα SOS BOAK ζητάμε να βρεθεί ΑΜΕΣΑ λύση για να σταματήσουν οι αναστροφές!!!!

Τα κολονάκια στο ΒΟΑΚ δεν εμποδίζουν τελικά τους …τολμηρούς!